Je hebt een appartement weten te bemachtigen met een balkon? Heerlijk! Het mooie weer komt er weer aan, het is dan ook tijd om het balkon zomerklaar te maken.  Lekker een wijntje drinken met een goede vriend of vriendin op een loungebank of er alleen een heerlijke kop koffie drinken in de ochtend. Een balkon ruim doen laten lijken kan lastig zijn omdat je vaak een erg beperkte ruimte hebt. Maar maak je geen zorgen, gelukkig kun je een balkon van klein formaat alsnog ruimtelijk indelen en het gezellig laten lijken. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat jij je balkon kunt omtoveren tot een plek waar je kunt genieten. 

 

Wat is de functie van het balkon?

Voordat je begint met het aanschaffen van spullen, is het vooral belangrijk om eerst te bepalen waarvoor jij je balkon wilt gaan gebruiken. Zul je er vaak alleen zitten of nodig je dagelijks vrienden uit? Breng je er veel tijd door of laat je de was er liever drogen? Wil je er vaak eten? Dan kan een kleine balkontafel met bijpassende stoelen een goede keuze zijn. Bekijk dus vooraf naar de situatie en stel prioriteiten. Kies een of twee meubelen uit die je mooi vindt en goed bij de indeling van het balkon passen.

 

Praktische aanpassingen

Iets wat we steeds meer mensen zien doen met een balkon is het plaatsen van wieltjes onder bepaalde meubelen. Zo kun je de meubelen aan de kant schuiven als dat nodig is om meer ruimte te creëren. Ook is dit tijdens het schoonmaken natuurlijk erg handig. Daarnaast raden we je aan om de hoogte in te gaan. Bevestig bijvoorbeeld plantenbakken hoger aan de muur. Zo heb je er geen last van en kun je ruimte besparen, maar toch van het groen genieten. 

 

Decoreren

Nadat je de meubelen hebt gekozen, kun je gaan decoreren. Gelukkig zijn er inmiddels veel spullen verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn voor een balkon. Zo zijn er plantenbakken die je kunt bevestigen aan de reling van het balkon. Je hebt ook vensterbanken die je op dezelfde manier kunt plaatsen, zo kun je meer spullen kwijt.Maak het persoonlijk en gezellig met leuke lichtjes plaatsen, een wandplank hout, of een leuk vloerkleed. Ook kun je natuurlijk kiezen voor wat groen. Zo kun je met kleine aanpassingen een balkon heel knus maken. Een fijne plek waar je tot rust kunt komen na een lange dag.