Heb jij een eerste grote bouwklus die je helemaal zelf uit wilt gaan voeren? Of een bouwklus die nieuw voor je is? Dan zul je daar ongetwijfeld ook zelf de bouwmaterialen voor gaan kopen. Er zijn een aantal zaken waar je dan op moet letten en die wij op dit moment van schrijven kunnen adviseren.

 

Prijzen van veel bouwmarkten laatste jaar stuk hoger

Het laatste jaar zijn er diverse berichten geweest dat de prijzen in bouwmarkten een stuk hoger liggen dan het jaar daarvoor. Is dat het gevolg van de geldcreatie die het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden? Dat zou voor een deel kunnen, maar het zal er hoogstwaarschijnlijk ook aan liggen dat veel mensen veel meer bij huis zijn gaan klussen nu de meeste mensen juist veel bij huis hebben gezeten. Daarnaast zal het er ook aan hebben bijgedragen dat het voor veel bedrijven een stuk moeilijker was om goederen en grondstoffen te vervoeren, waardoor de prijzen ook omhoog moesten. Indien dit laatste de voornaamste reden was dan is het te betwijfelen wat de prijzen verder zullen gaan doen.

 

Toch zelf aan de slag gaan

Maar wanneer het voor jou de perfecte tijd is om nu te gaan klussen, dan is het slim om je er niet van te weerhouden. Beter is om de spullen op een slimme manier in te kopen, waardoor je er niet teveel voor betaalt. Hieronder sommen wij een aantal tips op voor hoe jij de spullen op een slimme manier in kunt kopen.

 

  • Vergelijken tussen bouwmarkten en ook op het internet is slim om te doen. Tussen verschillende partijen kunnen diverse prijzen van elkaar verschillen.
  • Weet ook exact wat voor materialen je nodig hebt. Er zijn veel verschillende stenen en partijen terugsturen kan met grote bestellingen erg lastig zijn als het gaat om bouwmaterialen. Heb je specifiek stenen, zoals kalkzansteen metselblokken nodig? Kijk dan online of in de winkel goed naar of je de juiste kalkzandsteen metselblokken hebt. Daarmee bedoelen we in het juiste formaat, maar ook in de juiste hoeveelheid voor het aantal stuks.
  • Koop bouwmaterialen waar kleine fabrieksfouten in zitten, maar nog steeds van goede kwaliteit zijn. Afhankelijk van waar je de materialen natuurlijk voor nodig hebt. Maar in de meeste gevallen zijn deze niet heel veel anders dan wanneer je nieuwe materialen koopt, los van het feit dat je er een stuk minder voor betaalt!