Bescherming tegen teek is heel belangrijk wanneer je in de natuur verblijft. Je moet je huid goed controleren nadat je in een bos of in natuurgebieden met struikgewassen en hoge gras bent geweest. Als er teken zijn moet je ze meteen verwijderen; je wilt namelijk niet de ‘Tekenbeet Lyme’ bij je krijgen. Je moet je hele lichaam controleren. Daarbij moet je vooral aandacht besteden aan plekken die warm en vochtig zijn zoals je liezen, oksels, bilspleet en knieholtes. Bij kleine kinderen moet je ook goed kijken achter hun oren en op hun hoofd. Bij bescherming tegen teek geldt dat je de teek binnen 24 uur moet verwijderen. Dan wordt de kans kleiner om besmet te raken.
Wandelpaden en sluitende kleding

Een manier van bescherming tegen teek is om in de natuur zoveel mogelijk gebruik te maken van wandelpaden. Door struiken en hoog gras te vermijden kun je de kans om gebeten te worden door teken verminderen. Goed sluitende kleren bieden ook bescherming tegen teek.
Tekenwerend middel

Als je naar een omgeving gaat waar er normaal veel teken zijn, kun je een tekenwerend middel gebruiken als bescherming tegen teek. Je moet je huid dan insmeren met het middel. Het beste is om een middel tegen teken op natuurlijke basis te gebruiken. Als je voor een lange periode in een natuurgebied met veel teken moet verblijven kun je je extra beschermen door het dragen van kleding die met insectenwerend middel is behandeld. Ook al gebruik je deze vorm van bescherming tegen teek, het blijft belangrijk om je lichaam te controleren. Rovince is een fabrikant van deze kleding.