Veiligheid op de bouwplaats is een actueel thema. Jaarlijks gebeuren er immers veel ongelukken op bouwplaatsen. De aard van de verwondingen is heel divers, van oppervlakkige schaafwonden tot zeer ernstig letsel waarbij opname in het ziekenhuis noodzakelijk is. Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje, maar voor een gedeelte heb je veiligheid ( of het ontbreken daarvan) zelf in de hand. Zo draag je bijvoorbeeld beschermende kleding, draag je een veiligheidsbril en gehoorbeschermers en laat je jouw gereedschap en materiaal niet overal rondslingeren. Dit geldt niet alleen voor het werken op de bouwplaats of op het project, maar zeker ook voor het klussen thuis. Een belangrijk onderdeel van veiligheid is dat je altijd goed zicht hebt op wat je aan het doen bent. Een bouwlamp mag daarom niet ontbreken bij jouw gereedschap, zeker niet als je in een wat schemerige of donkere ruimte aan het werk bent. En waarom zou je ook? Dit soort lampen zijn immers geen dure investering en daarbij, als het om veiligheid gaat, dan neem je toch geen onnodige risico’s?

 

bouwlamp

 

Led bouwlampen, verlichting van de toekomst

Led verlichting is de verlichting voor de toekomst. Dit geldt dan ook zeker als we praten over de bouwlamp. Een led bouwlamp geeft een heel heldere lichtbron en kent een lange levensduur. Hiermee is het een duurzame manier van verlichten en door te kiezen voor een led bouwlamp laat je zien dat je oog hebt voor het milieu en de toekomst van onze planeet. Geen voordelen zonder nadelen en dat geldt hier dus ook. Een nadeel van led lampen is dat deze wat duurder zijn in aanschaf in vergelijking met bouwlampen met daarin halogeenlampen of spaarlampen. Door de lange levensduur verdien je deze hogere aanschafprijs echter al snel weer terug.

 

Welke bouwlamp past bij jou?

Als je van plan bent om een werklamp te kopen, dan kom je er al snel achter dat je een ruime keus hebt. Over het type verlichting hebben we het al even gehad en hierbij doelen we dus voornamelijk op het model lamp. Het is dan ook verstandig om, voordat je tot aankoop over gaat, te bepalen waar en op welke manier je deze lampen wil gaan gebruiken. Als je ZZP-er bent in de bouw, dan kan het zijn dat je verschillende soorten lampen nodig hebt. Zo biedt bijvoorbeeld een hoofdlamp uitkomst als je veel alleen aan het werk bent en je niemand in de buurt hebt om je even bij te schijnen. Een bouwlamp op een statief zorgt er juist voor dat je een grotere ruimte kunt verlichten, iets waar ook anderen baat van kunnen hebben. Verder is het goed om te weten dat je niet elke werklamp ook buiten kan gebruiken. Bij droog weer zal dit geen probleem zijn, maar voor het werken in natte omstandigheden of in vochtige ruimtes is het beter om te kiezen voor waterdichte of waterbestendige bouwlampen. Ook hier geldt immers dat veiligheid te allen tijde voorop staat. Kortsluiting veroorzaken is nog tot daaraan toe, maar zoals we allemaal weten kan het veel erger.

 

Prijzen

Het is al even genoemd, het fenomeen “prijs”. Niemand wil meer geld uitgeven dan nodig is. Niet alleen heel begrijpelijk, maar ook een heel menselijk iets. Als het gaat om de aankoop van bouwlampen, dan kunnen we stellen dat onnodig geld uitgeven aan deze accessoire niet aan de orde is. Door het enorme aanbod van merken, kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden is het namelijk altijd mogelijk om precies die bouwlamp te vinden die jij nodig hebt. En als je deze gevonden hebt, dan is er geen sprake meer van teveel betalen. Het is overigens aan te raden om deze lampen online te kopen. Het aanbod aan lampen voor de werkplaats, bouwplaats of hobbyruimte bij de bekende bouwmarkten is vaak toch wat beperkt en daarmee voldoen deze lampen toch ook vaak net niet aan de eisen die jij eraan stelt. Even bouwlamp-verkoper doorzoeken naar de juiste bouwlamp lost ook dit probleem snel op.