Zoals we weten is het belangrijkste doel van een 3D pen om mooie structuren te tekenen met zoveel mogelijk creativiteit. Ontwerp, moeilijkheid van beheersing, vulling, en werkwijze zijn de belangrijkste dingen die je moet vergelijken tussen 3D pennen. Ze zijn standaard parameters in 3D pen vergelijking. Om nog een stapje verder te gaan, kijk naar mogelijke extra’s zoals een stand-by modus om een koude modus waarmee je hem net even iets anders maakt dan de normale. Zelfs grotere LCD schermen kunnen handig zijn afhankelijk van je vereisten. Daarna is het belangrijk om een vul alarm te hebben zodat je precies de juiste tijd kunt berekenen. Er zijn ook andere opties zoals Led en thermale management in slimme 3D pennen. Laten we iets dieper ingaan op sommige soorten.

 

  • Type van controle

Hoe beter de controle over de pen, hoe hoger de kwaliteit is. Bijvoorbeeld, er zijn pennen waar de temperatuur controle optie zorgt voor het beter smelten van plastic, zo kun je mooiere tekeningen maken. Zelfs de snelheid is verstelbaar tijdens het tekenen. Sommige pennen hebben een custom paneel die je in staat stelt om de snelheid te controleren en de vulling terwijl je aan het tekenen bent. Er wordt gezegd dat een verstelbare temperatuur de tekeningen preciezer kan tekenen, dit in tegenstelling tot de oudere vorm van 3D pennen. Over het algemeen zijn de eigenschappen gerelateerd aan het controleren van belang om jouw tekenvaardigheid naar een volgend niveau te tillen.

 

  • Ontwerp

Wanneer het aankomt op ontwerp is een ergonomisch ontwerp alles waar een gebruiker op zoek naar is voor het kopen van een 3D pen op dit moment. Maar ja, modellen zoals de Lix hebben onze verwachtingen nog niet waar kunnen maken. Kleinere 3D modellen zijn erg populair onder kopers, dit nog meer dan grote 3D pennen. De strakkere pennen zijn super licht en passen zo in je zak, ook kunnen ze worden opgeladen met een USB kabel. Ontwerp is wat je handelen bepaald, en wat je goed laat voelen terwijl je de 3D pen gebruikt. Een lichtgewicht, makkelijk vast te houden 3D pen helpt je alleen om je ideeën vlotter in de vorm van 3D objecten te krijgen in de lucht of op oppervlaktes.

 

  • De vulling

De soort vulling die je gebruikt bepaald ook voor een groot gedeelte je tekening. Van de manier waarop je de pen vasthoudt tot de grip die je moet gebruiken. Het plastic in de vulling is wat smelt en wat je in staat stelt om verschillende vormen te tekenen. Vandaag zijn er erg veel van, je kunt ze dus altijd vergelijken en er een kiezen die het beste bij je wensen past. Het beste van alles is dat de vullingen vervangbaar zijn en als je dus niet blij bent met een van je 3D pennen dan kun je altijd een losse vulling kopen. Klare vervangbare vullingen zouden langer meegaan dan die die dat niet zijn. Houdt in gedachte dat er vier type vullingen zijn op de markt. Ze zijn speciaal, standaard, composiet en flexibel.