Wat is een dakkapel?

Dakkapellen bestaan in vele soorten en maten. In eerste instantie is een dakkapel bedoeld om meer ruimte op de zolder (zoldering) te creëren. Dus wilt u in de bovenste ruimte in uw huis een extra kamer hebben? Dan biedt een dakkapel zeker in de meeste gevallen een absolute uitkomst. In combinatie met een sedumdak maakt dit een hele mooie uitstraling! Met andere woorden is een dakkapel een uitbouw van het schuine dakvlak van het huis. Meestal zijn de dakkapellen een verticaal raamkozijn. Heel vaak wordt een dakkapel direct tijdens de nieuwbouw aangebracht, maar het wordt ook vaak achteraf gemaakt. Een andere belangrijke reden voor het dakkapel renoveren is het feit dat het dient voor licht- en luchttoetreding op de zolder of op uw zolderkamer. Dakkapellen kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Het kan op een traditioneel wijze of zeker ook op de locatie zelf,

 

Wist u dat een uitbouw op het dak ook wel een koekoek genoemd wordt? In Groningen wordt het trouwens voornamelijk akkenailtje genoemd. Je moet het maar net weten!

 

Dakkapel prijs

Wat kost een dakkapel of anderzijds dakramen? Dit vraagt bijna iedereen zich in eerste instantie zich altijd af wanneer men zich begint te oriënteren bij het willen plaatsen van een dakkapel. Want er zijn heel veel soorten dakkapellen. Er zijn genoeg dakkapellen voorbeelden te noemen. Indien u wenst, kunt op onze website dakkapel prijzen vergelijken van uiteenlopende dakkapellen. Daarnaast is het ook heel fijn om te weten dat u op onze dakkapel offerte website zelf de dakkapel kosten kunt berekenen. Wees niet ongerust over de prijs van uw dakkapel. De dakkapel prijs is over het algemeen laag ten opzichte van wat u op termijn eruit kunt gaan halen. Waar u ook woont, bij ons kunt u te allen tijde terecht, of u nou zoekt op Rozendaal dakkapellen of dakkapel Friesland of anders op dakkapel Tilburg. U kunt ons altijd vertrouwen.