Een horecabedrijf inrichten klinkt als een leuke uitdaging. Echter is het niet alleen leuke meubels en tierelantijntjes op de kop tikken, het gaat heel wat verder dan dit. Je moet natuurlijk altijd bij het begin beginnen en het beste is om van buiten naar binnen te werken. In dit artikel worden een aantal stappen beschreven die je wellicht kunnen helpen, van de voorgevel tot aan het lichtplan.

 

De buitenkant van het pand

Misschien denk je er niet direct over na wanneer je gaat starten met de inrichting van je nieuwe horecaonderneming, maar voorbijgangers kijken altijd eerst naar de buitenkant van het pand. Je kunt stellen dat de uitstraling van het pand een groot deel van je visitekaartje is. Het is dus belangrijk om te starten met de voorgevel, het terras en de entree.

 

De vloeren en muren

De uitstraling van je vloer is belangrijk, niet alleen de uitstraling ook de kleur en de werkbaarheid van de vloer zijn van groot belang. De vloer moet goed schoon te maken zijn, een vieze, versleten of beschadigde vloer valt je gasten meteen op. Kies dus voor een goed te onderhouden vloer, start met het kiezen van het materiaal en kies daarna de kleur pas. De vloeren en wanden bepalen voor een groot deel de uitstraling van je zaak, kies daarom voor een mooie basis waar de rest van de inrichting op aangepast kan worden.
De muren zijn sfeerbepalend, een tip is om de locatie te niet te donker te maken. Kies dus bij voorkeur voor lichte muren.

 

Meubels

Wanneer de basis er ligt kun je gaan kijken voor meubels. De meubels zijn vaak het moeilijkste van het hele proces. Je moet smaak en functionaliteit gaan combineren. Je moet goed nadenken over de grootte van je tafels, dit is afhankelijk van je menukaart. Serveer je alleen drankjes? Dan heb je een kleinere tafel nodig dan wanneer je ook uitgebreid diner serveert.
De bar moet zo geplaatst worden dat het barpersoneel altijd overzicht kan houden over de zaak en zodat zij de binnenkomende gasten kunnen verwelkomen.

 

Kleuren

Het meest voorkomende zijn neutrale, aardse kleuren. Dit heeft een rustige uitstraling en je kunt meer kleur in het bedrijf halen door met leuke accessoires te werken. Start altijd eerst met de basiskleuren en vul dit later aan met een eventuele afwijkende kleur in bijvoorbeeld; lampen, planten, kaarsen, kunst of iets dergelijks.

 

Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het inrichten van je zaak. Het is zowel functioneel als decoratief, spelen met licht kan sfeerbepalend zijn. Bij te felle verlichting kan dit afbreuk doen aan de sfeer of misschien wel het totale concept. Pas hier heel erg mee op dus. Het beste is om een http://www.fagerhult.com/nl/Application-Areas/Retail/Horeca-verlichting/n te laten maken door een professioneel bedrijf.