Bij het inrichten van je moderne keuken moeten er verschillende belangrijke keuzes gemaakt worden. Een van die keuzes is de keuze welke afzuigkap er aangeschaft moet worden. Niet alleen de afmeting en de vorm van een afzuigkap is belangrijk, maar ook de capaciteit van de motor die zich in de afzuigkap bevindt is belangrijk. Een van de belangrijkste merken van afzuigkappen is Miele, dit merk heeft niet alleen afzuigkappen, maar heeft ook andere keukenapparatuur en bijvoorbeeld wasmachines en wasdrogers. Hieronder gaan we in op de verschillende soorten afzuigkappen die beschikbaar zijn op de markt.

 

Geïntegreerde afzuigkap

Het geïntegreerde afzuigkap model is te herkennen aan het kastdeurtje dat je schuin naar voren trekt, in de meeste gevallen gaat de afzuigkap dan automatisch aan. In de nieuwere keukens is dit model bijna uitgestorven.

 

Onderbouw afzuigkap

Dit type afzuigkap wordt geplaatst onder het keukenkastje. In sommige gevallen komt het voor dat deze afzuigkap vrij wordt opgehangen. Dit type heeft verschillende afvoermogelijkheden, zo zijn er verschillende modellen waar de lucht naar boven wordt afgevoerd, maar zijn er ook modellen waar de lucht naar achter wordt afgevoerd. Voor alle type afzuigkappen geldt dat er verschillende Miele onderdelen (meest bekende merk afzuigkap) te verkrijgen zijn.

 

Wandmodel afzuigkap

Het wandmodel afzuigkap is op dit moment het meest verkochte afzuigkap. Dit type is verkrijgbaar in alle soorten en maten en wordt, zoals de naam het al zegt, bevestigd aan de muur.

 

Eiland model afzuigkap

Indien je een kookeiland bezit moet er gekeken worden naar een speciaal type afzuigkap. Zo een afzuigkap dient volledig aan het plafond te hangen, dit omdat er bij een kookeiland geen muur in de buurt is waar die aan opgehangen kan worden. Een eiland model afzuigkap heeft een krachtige motor nodig aangezien die de kooklucht van vier kanten op moet zuigen, terwijl bijvoorbeeld een wandmodel afzuigkap de lucht maar van drie kanten op moet zuigen.

 

Plafond afzuigkap

Qua keuze afzuigkap boven een kookeiland is het ook mogelijk om te kiezen voor een plafond afzuigkap. Een plafond afzuigkap is een afzuigkap die in het plafond gevestigd is. Zo een plafond afzuigkap heeft vaak een hoog vermogen en is vrijwel altijd te bedienen met een afstandsbediening, dit omdat de afzuigkap natuurlijk in het plafond gevestigd is en het daarom lastig is om de knopjes die er op zouden zitten aan of uit te zetten. Daarnaast zorgt het voor een meer open ruimte aangezien er geen grote afzuigkap uit het plafond komt maar dit dus netjes verwerkt is.