Toe aan een nieuwe vloer in je woning maar weet je nog niet welke vloer het beste bij je past? Wij vertellen je graag wat meer over de gietvloer, een vloersoort die de afgelopen jaren enorm aan populariteit aan het winnen is. Een gietvloer kan voor sommige mensen een industriële look hebben, maar de mogelijkheden van een gietvloer zijn eindeloos. Ook in jouw woonkamer zou het prima kunnen passen. We zetten de voordelen van deze vloersoort dan ook graag voor je op een rij. Wie weet is een gietvloer dan ook echt iets voor jou!

Hoge kwaliteit vloer

Een gietvloer is een vloer die door een vloerenspecialist in verschillende lagen over elkaar heen gegoten wordt. Doordat deze lagen de tijd krijgen om helemaal uit te harden, krijg je een enorm sterke vloer die niet alleen tegen een stootje kan, maar ook gemakkelijk tot wel 30 jaar mee gaat. Ook wanneer je iets op de vloer laat vallen, of wanneer je zware spullen op deze vloer zet, je zult er niets aan merken.

Onderhoudsvriendelijk

Qua onderhoud is de gietvloer een hele fijne en praktische vloer. Een gietvloer heeft namelijk geen randen en naden, waardoor vuil, stof en andere viezigheid geen kans krijgt om zich te hechten aan de vloer. Mede hierdoor kun je met een stofzuiger en een dweil heel eenvoudig de vloer weer brandschoon krijgen. Ook kan de specialist je een aantal speciale reinigingsmiddelen laten zien en demonstreren om de vloer nog schoner te houden.

Verschillende kleuren

Een gietvloer is in de gedachten van veel mensen grijs, maar er zijn verschillende kleuren mogelijk. De vloerenspecialist die jouw gietvloer gaat aanleggen kan verschillende kleurtinten met elkaar mengen, waardoor de kleur helemaal op jouw wensen kan worden afgestemd. Zo kun je dus ook met een gietvloer een sfeer creëren die helemaal aansluit bij de rest van je inrichting.