De voordeur is het eerste wat je ziet als je jouw huis binnengaat. Je ontvangt misschien ook veel mensen door deze deur. Het is dus erg belangrijk dat je voordeur er goed uitziet. Niet alleen van de buitenkant, maar ook de binnenkant van de deur, want die hoort weer aan te sluiten op de rest van je interieur.

 

Een kunststof voordeur biedt zoveel voordelen en kwaliteit ten opzichte van een houte voordeur.
Hoe is het voor jou het makkelijkst om een deur het beste te onderhouden? Gaat een kunststof voordeur ook lang mee? Die antwoorden worden je vertelt in deze blog.

 

Onderhoud van kunststof

Een voordeur onderhouden die van hout is gemaakt vergt veel tijd. Om de zoveel jaar tijd moet de deur namelijk geschilderd en gelakt worden. Het voordeel van kunststof is dat het helemaal niet hoeft te worden geschilderd of te worden gelakt. Kunststof is namelijk kleurvast en kan niet rotten. Doordat je de voordeur niet hoeft te onderhouden scheelt het weer enorm veel geld en tijd. Naar een kunststof voordeur hoef je helemaal niet meer om te kijken eigenlijk.

 

Isolatie van kunststof

Een houte voordeur isoleert net als een kunststof voordeur zeer goed. Zoals hierboven genoemd echter heeft hout veel onderhoud nodig. Het materiaal aluminium daarintegen isoleert veel minder dan kunststof. Een deur van kunststof voldoet tegenwoordig aan de hoogste isolatiewaarde in de markt. Ze vormen namelijk een grens tussen warmte en kou, thermische isolatie. Door akoestische isolatie isoleert de voordeur je ook van geluid. Hierdoor kan er warmte worden vastgehouden en geluid worden gedempt. Zo dragen kunststof voordeuren bij aan je leef comfort.

 

Veiligheid van kunststof

De voordeuren gemaakt van kunststof zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, wat andere materialen niet zijn. Het materiaal is ook nog eens brandwerend wat zeer gunstig is. Kunststof kan moeilijk vlam vatten en bovendien is het zelfdovend. Dus kunststof deuren zijn uitermate brandveilig. Ook zijn de deuren inbraakwerend. Vaak bevestigen ze in de kunststof deuren een meerpuntssluiting. Door de ingebouwde meerpuntssluiting wordt het inbrekers nog moeilijker gemaakt om de deur te kunnen openen.

 

Een kunststof voordeur

Zoals je hebt gelezen heeft een voordeur van kunststof velen voordelen. Het bespaart je geld, isoleert uitstekend, straalt klasse uit en bied je ook nog eens veiligheid. Het materiaal kunststof heeft dus meer voordelen dan de andere materialen.

Bron: Dhk kozijnen