Ben jij uitgekeken op de stijl in jouw huis, ga je binnenkort verhuizen of wordt jouw nieuwe woning opgeleverd? Grote kans dat je dan voor de uitdaging staat om je muren te gaan schilderen. Je komt dan voor verschillende keuzes te staan. Ga je het zelf doen of besteed je het uit, en ga je het schilderen of kies je voor het spuiten van de muren? Wij denken dat het spuiten van muren een stuk interessanter is, en wij vertellen je graag waarom.

 

Prachtige afwerking

Een van de grote verschillen tussen schilderen en spuiten, is de manier van afwerking. Bij schilderen kom je vaak in de lastige situatie van moeilijke bochten, hoeken en andere kleine ruimtes die je moet schilderen. Dat zijn plekken waar je met een kwast of roller erg lastig bij kunt komen. Met een verfspuit is dat niet het geval. Een airless verfspuit kan onder hoge druk op elke plek een prachtige laag verf aanbrengen. Achteraf zul je hierdoor nergens banen of strepen zien zitten. Bij het schilderen met kwast en roller is die kans groter.

 

Spuiten goedkoper dan schilderen

Een ander groot voordeel is dat een vakman op het gebied van muren en wanden spuiten dit waarschijnlijk voor een lager tarief kan uitvoeren, dan iemand die het op de traditionele manier schildert. Omdat je met een airless verfspuit in korte tijd grote oppervlakten kan voorzien van een laag verf, is een specialist hier minder lang mee bezig. De kosten voor latex spuitwerk per m2 variëren van € 7 tot € 9, afhankelijk van het de totale oppervlakte die je wil laten spuiten.

 

Het is aan te raden om vooraf dus goed na te denken wat je wil doen met de muren en plafonds. Kies je voor het laten spuiten van je muren, dan ben je verzekerd van een prachtig en voordelig eindresultaat. De vakman op het gebied van muren latex spuiten helpt je bij het hele proces van A tot Z, zodat jij nergens naar om hoeft te kijken.