Als ondernemer ben je vast op zoek naar manieren om je bedrijfspand energiezuiniger te maken. Zakelijk zonnepanelen laten plaatsen is een van de beste manieren om duurzame energie op te wekken voor je pand. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu, maar het kan je ook helpen op energiekosten te besparen. Het kiezen van een goede zonnepanelen, installatie en onderhoud kan echter een uitdaging zijn. In deze blog delen we vijf tips voor ondernemers die overwegen om zonnepanelen op hun pand te plaatsen.

 

Analyseer je energieverbruik

Voordat je begint met het plaatsen van zonnepanelen, is het belangrijk om te weten hoeveel energie je bedrijfspand verbruikt. Door een energie-analyse uit te voeren, kun je een beter inzicht krijgen in je energieverbruik en ontdekken hoeveel energie je daadwerkelijk nodig hebt. Dit helpt je bij het bepalen van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om voldoende energie op te wekken.

 

Kies het juiste type zonnepaneel

Niet alle zonnepanelen zijn hetzelfde. Er zijn verschillende soorten panelen met elk hun eigen voordelen en nadelen. Zo zijn monokristallijne panelen over het algemeen duurder, maar hebben ze een hoger rendement. Polykristallijne panelen zijn daarentegen meer betaalbaar, maar hebben over het algemeen een lager rendement. Het is belangrijk om te kijken naar de specificaties van elke paneel om te bepalen welke het meest geschikt is voor je behoeften.

 

Vraag offertes aan bij verschillende leveranciers

Verschillende leveranciers bieden verschillende prijzen en kwaliteit aan zonnepanelen. Het is daarom belangrijk om offertes aan te vragen bij meerdere leveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Hou er rekening mee dat de laagste prijs niet altijd de beste optie is. Kies voor een leverancier met een goede reputatie en die goede garantievoorwaarden biedt.

 

Kies een betrouwbare installateur

Een betrouwbare installateur kan het verschil maken in de prestaties en levensduur van je zonnepanelen. Kies daarom voor een installateur met ervaring en kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie. Vraag om referenties en kijk online naar reviews om een idee te krijgen van de reputatie van de installateur.

 

Plan regelmatig onderhoud en reiniging

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, maar toch is het belangrijk om ze periodiek te reinigen en inspecteren. Verwijder vuil, bladeren en andere verontreinigingen van de panelen om een optimale energieopwekking te garanderen. Plan ook periodieke inspecties door je installateur om er zeker van te zijn dat de panelen goed werken en om eventuele problemen tijdig op te lossen.

 

Samenvatting 

Het plaatsen van zonnepanelen op je zakelijke pand is een slimme investering die niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook kan helpen op energiekosten te besparen. Door te analyseren hoeveel energie je bedrijfspand verbruikt, het kiezen van het juiste type paneel en het werken met betrouwbare leveranciers en installateurs kun je ervoor zorgen dat je zonnepanelen optimaal functioneren. Door periodiek onderhoud en reiniging te plannen, kun je ervoor blijven zorgen dat je zonnepanelen betrouwbaar zijn en maximale energie opwekken. Volg deze vijf tips en je bent op weg naar een duurzamer en energiezuiniger bedrijfspand.

 

Bron: Janszon