Bouwbedrijven

Overzicht aan links naar websites over bouwbedrijven, producten en organisaties die hier mee te maken hebben.

Lees meer..
Bouwadvies

Overzicht aan links naar websites over bouwadviseurs, producten en organisaties die hier mee te maken hebben.

Lees meer..
Bouwmaterialen

Overzicht aan links naar websites over bouwmaterialen, producten en organisaties die hier mee te maken hebben.

Lees meer..

Duurzame houten vloeren

Duurzame houten vloeren

Er zijn veel verschillende soorten hout. Van de Braziliaanse amazone tot aan het Russische oosten, overal komt het hout waar u mee in aanraking komt vandaan. Dit betekent echter niet altijd dat het hout legaal of op een natuurvriendelijke manier wordt gekapt.  Hierdoor verdwijnen veel bossen zonder dat er een boom voor wordt teruggeplaatst.

 

Duurzaam hout

Om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen is de organisatie Forest Stewardship Council (FSC) opgericht. Deze organisatie draagt zorgt voor het in balans brengen van sociale, milieu en economie aspecten van het bosbeheer. Hiermee worden bossen beschermt voor de huidige en toekomstige generatie.

Het hout dat een FSC-keurmerk wil dragen moet aan strenge eisen voldoen. Zo moet het hout op een duurzame wijze worden geoogst, zonder dat er schade aan het bos wordt toegebracht. Ook worden de rechten en welzijn van de lokale bevolking en arbeiders in acht genomen. Omdat in het tropisch oerwoud zoveel hout is gekapt de afgelopen jaren moet het hout dat daarvan vandaan komt aan veel strengere eisen voldoen wil het voor een FSC-keurmerk in aanmerking komen. Zo mag er een keer in de dertig jaar maar een beperkt aantal bomen per hectare worden gekapt. Zo heeft het bos tijd om te herstellen en worden er op bepaalde plekken nieuwe bomen geplant. Helaas zijn is nog maar een klein deel van de bossen gecertificeerd voor het kappen van FSC-hout. Het Wereld Natuur Fonds draagt actief bij aan de stijging van dit aandeel.

 

Houten vloeren

Bij Martijn de Wit draagt nagenoeg al het hout dat wordt gebruikt voor een eikenhouten vloer het FSC-keurmerk. Hierdoor draagt Martijn de Wit bij aan de bescherming van de wereldwijde bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier in die omgeving. Tevens zorgt het FSC-keurmerk ervoor dat er meer bomen opnieuw worden geplant dan dat u uiteindelijk voor uw eikenhouten vloer gebruikt.

 

 

 

 

.