Hoe lekker je bouwschoenen ook zitten, na een lange werkdag doe je ze het liefst zo snel mogelijk uit. Laat ze dan niet in de hoek leggen maar besteed er dan even aandacht aan en geef ze de onderhoud. Want onderhouden is overhouden! Goed onderhoud verlengt de levensduur van je bouwschoenen aanzienlijk. Ze blijven langer mooi, zijn beter waterbestendig en gaan langer mee. Hieronder staan een aantal tips om je werkschoenen langer mee te laten gaan:

 

Maak gebruik van een schoenlepel

 

Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van je werkschoenen. Open eerst ook altijd de sluiting van de schoen zover mogelijk, hierdoor zul voorkom je slijtageplekken op essentiële plekken van je schoen. Meestal gaat door het verkeerd aantrekken de hiel van de schoen stuk, dit voorkomen is voordeliger dan het te laten repareren!

 

Schaf twee paar werkschoenen aan

Mits mogelijk schaf twee paar werkschoenen aan. Dit lijkt misschien duurder maar onderaan de streep ben je hierdoor goedkoper uit. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld je natte werkschoenen goed kan laten drogen en je andere paar aan kan trekken. Hierdoor kan je het ene paar rustig laten herstellen en laten drogen.

Schoenen drogen

Laat je natte werkschoenen nooit drogen in de zon of bij een externe warmtebron. Door deze warmte zal het leer flink uit en zal daardoor in de loop van de tijd scheuren gaan vertonen. Wil je je schoenen toch snel laten drogen stop er dan proppen (kranten) papier in. Verwijder ook de zooltjes en veters, door het papier wordt het vocht van binnenuit opgenomen.