Wanneer je net even wat extra ruimte nodig hebt in huis, is een bijkeuken een handige optie. Maar wat is het precies, en wat kan je er allemaal mee? In dit artikel kom je alles te weten over een bijkeuken!

 

Wat is een bijkeuken en waarvoor gebruik je het?

Laten we beginnen met te kijken naar wat een bijkeuken precies is. Een bijkeuken is een extra ruimte die wordt aangebouwd. Vaak is deze wat aan de kleinere kant, en grenst die aan de keuken. Vandaar de naam! Deze ruimte dient echter niet zozeer als keuken, maar voor andere huishoudelijke taken. Vaak vind je hier bijvoorbeeld een wasmachine, droger, vriezer en soortgelijke apparaten. Omdat deze apparaten nogal herrie kunnen maken en veel plaats in beslag nemen, worden ze niet in de keuken zelf geplaatst, maar in de bijkeuken. Ook worden taken als strijken vaak in de bijkeuken gedaan, of wordt hier (in verband met de stank) gefrituurd. Een bijkeuken kan dus voor erg veel huishoudelijke taken dienen! Je kunt het natuurlijk ook gewoon als opslag van spullen gebruiken.

Vroeger was een bijkeuken vaak een vergeten vies kamertje waar je liever niet kwam. Tegenwoordig zie je echter steeds vaker dat de bijkeuken er echt “bij” hoort. Zo laten steeds meer mensen de woonkeuken over lopen in de bijkeuken, in dezelfde stijl.

 

Verschillende soorten bijkeukens

Zoals bij de meeste aanbouwen het geval is, bestaan er “prefab” bijkeukens en op maat gemaakte bijkeukens. De prefab bijkeuken komt rechtstreeks uit de fabriek. Hierdoor is deze een stuk goedkoper, maar is de kwaliteit ook wat minder. Ook worden er verschillende soorten materiaal gebruikt. Ga je bijvoorbeeld voor een goedkopere houten bijkeuken, of een duurdere stenen bijkeuken? Er zijn dus verschillende mogelijkheden die de luxe en uiteindelijke prijs van je bijkeuken bepalen!

 

Een bijkeuken laten plaatsen

Een bijkeuken aanbouwen dient te gebeuren door een gespecialiseerd bedrijf. Je wilt immers niet dat er fouten worden gemaakt. Een bijkeuken aan laten bouwen door De Aanbouw Expert is dus een goed idee. Daarnaast kunnen zij tevens verschillende andere aanbouwen, uitbouwen en opbouwen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan serres, erkers en garages; het is allemaal mogelijk!