Een goede oplossing voor geluidsoverlast: de geluidsstudio

Voor mensen met muzikanten in de familie of in hetzelfde huizenblok kan dit een herkenbaar probleem zijn: geluidsoverlast van een oefenende muzikant. Sommigen proberen zelf een geluidsdichte cabine te bouwen, maar vaak gaat dan de akoestiek van het geluid verloren. De woning inrichten met een passende geluidsstudio is dan een goede optie. De klanken van een muziekinstrument kunnen ver doordringen en het kan daarom een mogelijkheid zijn om een geluidsstudio te bouwen.

 

De oplossing voor het geluid

 

Het bouwen van een geluidsstudio kan vele voordelen bieden. Zo wordt de rust meer gewaarborgd in huis en zal de buurman niet elke keer op de stoep staan of bellen of het wat zachter kan. Vooral een drumstel kan harde klanken afgeven die tot ver in de wijde omtrek van het huis te horen zijn.
Een geluidsstudio bouwen kan daarom veel voordelen opleveren.

 

Soorten geluidsstudio’s

 

Geluidsstudio’s zijn er in vele soorten en maten. Zo is er voor elke kamer wel een mogelijkheid om een geluiddsstudio te bouwen. Daarbij zijn er veel verschillende studio’s. Zo gaat het vooral om de dikte van van de wand, die bepaald hoeveel geluid er doorgelaten wordt. De geluidsstudios die gebouwd worden door Esmono worden in drie varianten geleverd. Daarbij gaat het vooral om de dikte van de wanden van de studio. De varianten zijn Freesound 50mm geluidsstudio, Freesound 80mm geluidsstudio en de freesound dubbele geluidsstudio. Ook kunnen meerder geluidsstudio’s aan elkaar gekoppeld worden waardoor ze in verschillende vormen gebouwd kunnen worden. Ook biedt Esmono occasions aan, ofwel gebruikte geluidsstudio’s. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs maar de kwaliteit gaat er niet op achteruit natuurlijk!

 

Door het bouwen van een geluidsstudio wordt de ruimte afgebakend en kan er op elk moment van de dag muziek worden opgenomen of geluid bewerkt zonder dat er overlast ontstaat. Met de universele panelen kan er een eigen vorm gecreëerd worden zodat in elke kamer een geluidsstudio gebouwd kan worden. Het geluid wordt door deze geluidswerende materialen opgenomen zodat er geluidsdempende werking ontstaat. De afronding gebeurd door middel van een duurzame laklaag zodat ook het uiterlijk goed is.