Wie droomt er nu niet van om zijn eigen huis te bouwen, zelf te bepalen hoe de indeling van je huis eruit komt te zien, zelf de verdeling en grootte van je kamers, badkamer, keuken, tuin en eventuele dakterras te bepalen?

 

Maar om zelf een huis te bouwen komt er heel wat bij kijken. Het zelf willen bouwen van een huis kost veel tijd. Je moet de financiële middelen hiervoor hebben, een stuk bouwgrond of kavel hebben, weten hoe je de indeling van het huis en het huis zelf wilt hebben zodat een architect deze kan tekenen en een aannemer die het huis kan gaan bouwen.

Bij het kopen van de grond moet je bij de gemeente navragen wat het bestemmingsplan is van de grond en moet je een bouwvergunning aanvragen.

Als dat allemaal geregeld is kan de bouw van je huis gaan beginnen. Het is belangrijk te weten of de aannemer een afbouwgarantie in de offerte heeft mee berekend dat als de aannemer door welke oorzaak failliet gaat, je droomhuis wel gebouwd wordt. En kijk na of de aannemer aangesloten is bij een garantie instituut.

 

Het kost veel tijd om een huis te bouwen en het is belangrijk dat iedereen zijn afspraken die vastgelegd zijn, nagekomen worden. Het is dus van belang veel contact te hebben met de uitvoerders. Het verstandig om samen met de architect die het ontwerp heeft getekend en de aannemer die het huis bouwt vaste data te plannen zodat iedereen weet hoe het ervoor staat en dat er bij eventuele problemen gelijk actie ondernomen kan worden.

En zodra het huis klaar is en voorzien is van alle wensen die je wilde voor je droom woning, kan het genieten beginnen in een woning die volledig is gebouwd en ingericht door jezelf.

 

bouwlamp