Als beginnende ondernemer is elke investering een punt van aandacht. Wanneer je onlangs je eigen bouwbedrijf bent gestart is ook het kopen van een rolsteiger zo een investering waar lang over nagedacht kan worden. In dit artikel nemen we het kopen en het huren van een rolsteiger onder de loep.

 

Huren van een rolsteiger

Als beginnende ondernemer kan het huren van een rolsteiger interessant zijn, omdat je niet direct voldoende liquide middelen hebt om een geheel nieuw rolsteiger te kopen. In de beginfase heb je wellicht nog wat minder zekerheid qua nieuwe of langlopende opdrachten. Of wellicht heb je een eenmalige klus op hoogte en heb je verder geen rolsteiger nodig? Bij het uitvoeren van wat kleinere projecten, korter dan drie maanden, is het huren van een rolsteiger dan dus zeer interessant. Zodra de rolsteiger niet meer nodig is stop je met betalen en nemen ze rolsteiger weer mee. Het bijkomende voordeel is dat het verhuurbedrijf indien nodig ook het complete rolsteiger kan opbouwen.

 

Kopen van een rolsteiger

Voor de lange termijn is het kopen van een rolsteiger echter vele malen interessanter dan het huren van een rolsteiger. De aanschaf van een rolsteiger kan in eerste instantie wat hoog liggen, maar uiteindelijk zul je hier alleen maar profijt van beleven. Vooral wanneer je een project van drie maanden of langer hebt. De huurprijs van een rolsteiger loopt dan namelijk ook behoorlijk op. Wanneer je een rolsteiger in je bezit hebt kun je de kosten van een rolsteiger binnen de offerte doorberekenen waardoor je meer winst hebt of juist eraf laten doordat je goedkoper bent dan je concurrent. Daarnaast kan een project wat vertraging oplopen dan maak je ook niet direct extra kosten omdat je een rolsteiger voor langere tijd moet gaan huren.

 

Alternatieve steigers

Mocht een rolsteiger onverhoopt niet passen bij je project? Dan kun je ook kiezen voor een andere steiger soort. Een kamersteiger is bijvoorbeeld een heel geschikt steiger om binnen werkzaamheden uit te voeren, terwijl je ook een vast steiger kan worden geplaatst wanneer er rondom een gehele woning op hoogte gewerkt moet worden.

 

Meer over informatie over klussen?

Ben je op zoek naar meer informatie omtrent het klussen in de bouw? Wellicht kun je wat verder verdiepen met behulp van verschillende bouwtips.