Heb je binnenkort een verhuizing met een grote schilderklus? Of heb je een bedrijf en is de verhuur van een trapsteiger nodig? Dan: Profall voor uw trapsteiger verhuur! Bij de verhuur van een trapsteiger is veiligheid natuurlijk cruciaal. Daarom is de eerste stap een uitgebreide inventarisatie, waarbij de verschillende benodigdheden worden bepaald. Dit leidt vervolgens tot een veilig transport. Wanneer je een partij gaat kiezen, dan moet je op een paar zaken letten: biedt de partij trapsteigers met een veilige op- en afbouw, biedt de partij scherpe prijzen en voldoen de trapsteigers van de partij aan de Europese wetgeving?

 

Als je trapsteiger of rolsteiger dan eindelijk staat, hoe weet je dan eigenlijk of de steiger wel veilig of hoog genoeg staat? Hier een paar tips:

 

  1. Gebruik stabilisatoren vanaf 2,5 m hoog. Deze zorgen ervoor dat de steiger niet zomaar om kan vallen.
  2. De tussenvloeren van de trapsteiger moeten twee heup leuningen hebben, zodat de personen die moeten wachten veilig kunnen staan.
  3. Zorg voor een steigerlift: zo kun je materialen rustig vervoeren van boven naar beneden.

 

Let ook op als je je rolsteiger gaat verankeren. Gebruik of niet in gebruik: de rolsteiger moet ten alle tijden vast staan op de plek waar deze wordt ingezet. Ook is het handig om te weten dat je écht alleen met een goedgekeurde trapsteiger mag werken, dat is natuurlijk wel zo veilig. De trapsteiger wordt de eerste keer door de fabrikant goedgekeurd, een tweede keer moet je dit zelf regelen.

 

Ga je de trapsteiger gebruiken voor het schilderen? Het voorbereidend werk is één van de belangrijkste zaken. Hier ook nog wat tips voor het buiten schilderen:

 

  • Schilder tussen de 10 en 26 graden, dat is de perfecte temperatuur. Let ook op hoe fel de zon schijnt.
  • Maak het hout eerst helemaal schoon, en schuur het hout goed.
  • Eventuele resten van andere verf kun je er vanaf schrapen met een krabber of een verffohn!

 

 

Dus; welke klus je ook gaat uitvoeren, ga veilig te werk en het zal helemaal goed komen!