Voordelen van een Epoxyvloer.

Een epoxyvloer heeft veel voordelen, maar niet veel mensen zijn hiervan op de hoogte. Het is begrijpelijk dat u alvorens u een nieuwe epoxyvloer gaat bestellen u toch eerst wat meer informatie wilt over de voordelen.

 

Wat is Epoxy?

Epoxy is een materiaal dat wordt gebruikt om betonnen vloeren mee te sealen, of af te dekken op zijn Nederlands. Het doel van deze afdeklaag is het beton te beschermen en een mooie afgewerkte vloer te verkrijgen met een mooie uitstraling. De vloercoating is waterdicht en biedt een hoge bescherming tegen verontreinigingen, zeer intensief gebruik, mechanische en chemische belasting.

 

Wat zijn de voordelen?

* Snel en eenvoudig aan te brengen. Het aanbrengen van een epoxyvloer is redelijk snel gedaan, ook het drogen van de vloer duurt slechts enkele uren. Zodoende is de vloer weer snel begaanbaar en is er zo min mogelijk productieverlies.

* Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het sterke duurzame materiaal laat zich heel gemakkelijk en regelmatig schoon maken.

* Duurzaam. Vloeren die zijn geseald met epoxy houden het lang vol en zijn goed bestand tegen slijtage en beschadigingen.

* Sterkte: Epoxyvloeren zijn sterke vloeren, ze zijn vloeistofdicht en ook vallende voorwerpen zullen de vloer niet snel beschadigen. tevens zijn ze bestand tegen veel verkeer en intensief gebruik.

* Chemische weerstand. In werkplaatsen of productieruimtes waar wordt gewerkt met chemicaliÎn biedt de vloer een goede bescherming. Een epoxyvloer is goed bestand tegen gevaarlijke of chemische stoffen.

* Visueel aantrekkelijk. Dankzij een grote verscheidenheid aan kleuren is de vloer te realiseren in de kleur die past bij de persoonlijke smaak, of de omgeving waarin de vloer wordt gebruikt.

* Milieuvriendelijk. Een epoxyvloer is een duurzame vloer die het erg lang volhoudt. Het is daarom niet snel nodig deze vloer te vervangen. In vergelijk tot andere vloeren houdt de epoxyvloer het langer vol.

* Veilig. Veiligheid voor iedereen. Antislip, weerstand tegen hoge temperaturen en beschadiging.

* Betaalbaar en waardevol. Een vakkundig aangebrachte epoxyvloer is zeker betaalbaar en zal voor jaren plezier zorgen met slechts heel weinig onderhoud.