Klussen is een gevarieerde bezigheid. Elke keer is er wel iets anders aan de hand en elke keer zal je er ander gereedschap voor die klus nodig hebben. Maar wat zijn nou een aantal handige gereedschappen die jij in je garage of schuur moet hebben? Deze komen bij vrijwel elke bouw klus van pas.

 

Schroevendraaiers

Een van de meest essentiële gereedschappen die er is. Schroeven hebben allemaal aparte vormen en maten, dus welke heb je nodig? Om er zeker van te zijn koop je een hele set met de meest gangbare en veelvoorkomende vormen zodat je nooit voor een verassing komt te staan. Koop nooit alleen maar één losse vaste vorm, tenzij je zeker weet dat die op alles wat jij wilt schroeven past.

 

Duimstok en Rolmaat

Bij het klussen zal je vaak allerlei dingen moeten opmeten. Dan weet je hoe lang die ene plank die je gaat zagen moet worden, of hoe lang de kabel moet zijn. Een duimstok bestaat uit houten, kunststof of metalen plaatjes die je uit kan klappen. Een rolmaat is vaak van zacht metaal gemaakt en is daardoor buigbaar. Een rolmaat is vaak een stuk langer dan een duimstok, maar ook iets lastiger om in kleinere of krappere hoekjes iets op te meten.

 

Klushandschoenen

Met een klushandschoen bescherm jij je handen tijdens het klussen. Dit hoeven niet eens grote klussen te zijn, zo kun je bij het zagen van een plank of het vastschroeven van iets al veel baat hebben van deze bescherming.

 

Ringsleutels en steeksleutels

De ringsleutel gebruik je om moeren en bouten makkelijk los te maken. Een steeksleutel doet in principe hetzelfde, maar werkt beter voor moeilijker te bereiken plekken. Voor de zekerheid haal je een set met combisleutels, dan heb je altijd de goede bij de hand.

 

Dit zijn onder ander onmisbare gereedschappen voor klussers. Voor een kwalitatieve hout importeur, neem gerust contact met ons op.