Grind is voor in de tuin een ideaal materiaal. Het is makkelijk te onderhouden, erg functioneel en staat ook nog eens fraai. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een looppad van grind.

Als materiaal voor paden is grind seizoen vast. Als je het goed hebt gelegd, kun je het eenvoudig onderhouden door het schoon te harken of te spoelen. Het schoonspoelen is natuurlijk erg handig, aangezien dit bij elke regenbeurt al gebeurt.  Een oprit van grind behoort eveneens tot de mogelijkheden. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende soorten siergrind, om de tuin een gevarieerd uiterlijk te geven.

 

Voordat je het grind gaat leggen, dien je de ondergrond onkruidvrij te maken. Zo voorkom je onnodig onderhoudswerk wanneer het grind eenmaal ligt. Vervolgens is het verstandig een anti-wortel bodem te maken, zodat willekeurig gezaaide planten geen wortel kunnen schieten en het grind vrij blijft van begroeiing. Ga je grind voor de inrit bij de garage gebruiken, dan kun je het beste een zogenaamde honingraat ondergrond gebruiken, zodat het grind goed op zijn plek blijft wanneer je er met de auto er over heen rijdt.

 

 

Tuinmax