Of je nou een eigen huis hebt gekocht of huurt, je zult een huis moeten onderhouden. Helaas gaat niet alles vanzelf. Dingen als lekkages of scheuren ergens in moeten ook weer gemaakt worden, en het zou wel zo handig zijn als je alles daarvoor al in huis hebt. Er zijn ook dingen waar je niet snel aan denkt die toch vaak van pas kunnen komen. Lees hier welke dingen dat zijn.

 

Afdichtingen

 

Een afdichting gebruik je als er bijvoorbeeld een waterleiding begint te lekken. De afdichting zorgt er dan voor dat de open ruimte tussen twee leidingen wordt opgevuld en er geen vloeistoffen en/ of gassen meer naar buiten kunnen. Begint er een leiding in huis te lekken? Als je de juiste afdichtingen in huis hebt ben je al snel weer van het probleem af. O-ringen bijvoorbeeld, deze afdichtingen zijn breed inzetbaar en komen vaak van pas. Het is dus handig om die aan te schaffen. Zo ben je bijna verzekerd van een snelle oplossing. Koop bijvoorbeeld o-ringen van Evolast.

 

Een tube kit en een kitpistool

 

Je hebt vast wel eens een raam gehad waar veel tocht langs kwam, of een gaatje in de muur waar tocht of zelfs kleine insecten doorheen kwamen. Hoe repareer je dat? In een geval als deze is kit dé oplossing. Ook als je bijvoorbeeld een nieuw toilet plaatst kun je met kit het randje mooi afwerken. Er zijn veel situaties te bedenken waarin kit een oplossing biedt. Je weet maar nooit wanneer je kit nodig gaat hebben, dus je kunt het beste altijd een tube kit in huis hebben.

 

Een fles WD-40 of contactspray

 

Een piepende deur, een krakende schakelaar of een verroest knopje. Allemaal dingen die erg irritant kunnen zijn. Gelukkig zijn al deze dingen wel makkelijk op te lossen. Het enige wat je nodig hebt is contactspray of WD-40. Je sprayt wat van de vloeistof in bijvoorbeeld het scharnier of de schakelaar, beweegt het wat heen en weer en veegt de overtollige vloeistof weer weg. Het gekraak en gepiep is ongetwijfeld verleden tijd! Ook voor andere kleine dingen is dit spul ideaal. Het is onmisbaar in elke gereedschapskist.

 

Met deze aanvullingen in je gereedschapskoffer kun je een stuk sneller te werk gaan wanneer je iets moet repareren in huis. Nooit meer onverwachte tripjes naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt, voortaan heb je alles wat je nodig hebt gewoon in huis.