Als je in metaal wil boren zijn er een paar standaard richtlijnen. Als je je aan deze richtlijnen houd verminderd dit de kans op ongelukken

 

Maak ten eerste de juiste keuze voor de boren die je wil gebruiken. Voor materialen zoals beton, hout, metaal heb je allemaal verschillende boren nodig. Voor metaal adviseer ik een Spiraalboor Hss. Dit omdat deze boor uit een metaal bestaat met een zeer hoge hardheid. Hierdoor blijft de boor langer scherp, is deze makkelijker in gebruik en gebeuren er minder ongelukken.

 

Om haaks te boren in plaatmateriaal adviseren wij om gebruik te maken van een kolomboor. Dit is een soort stellage waar de boor inzit, zodat je altijd in een hoek van 90 graden kan boren. Bij het gebruik in metaal is het een must om een veiligheidsbril op te hebben. Dit omdat het nog wel eens voor kan komen dat er metaalsplinters wegspringen bij het boren. En dit heeft zeer grote gevolgen als je hier geen bescherming voor hebt.

 

Voor het boren van hardhout word gebruik gemaakt van slangenboor. Dit is een boor met een hele dunne as waar als het ware een schroefdraad omheen zit. De draaisnelheid van deze boren is erg laag zodat het hout niet verbrand. Ook boren deze eigenlijk niet maar snijden het materiaal als het ware weg.

 

boor