Sommige kamers in het huis kunnen gewoon net ietsjes meer licht gebruiken, en alhoewel je natuurlijk gewoon een lamp kan ophangen, zijn er vele creatievere manieren om dit te doen. Zo kun je een lichtkoepel in je dakraam zetten, of zelfs een gehele lichtstraat aan dakramen creëren. Geïnteresseerd? Lees dan verder om er alles over te weten te komen?

 

Waarom een lichtkoepel of lichtstraat?

Het nemen van een lichtkoepel een goed idee zijn wanneer je een ruimte hebt met een plat dak waar je net niet genoeg licht hebt. Niet alleen zal de ruimte een stuk lichter worden, het ziet er ook nog eens mooi uit. En hoe vrolijk is het om de eerste zonnestralen in de lente door jouw dakraam de keuken in te hebben vallen bijvoorbeeld.
Wanneer je nog iets meer licht nodig hebt kan het leuk zijn om een lichtstraat te nemen. Dit is een reeks aan dakramen naast elkaar. Ook hiervoor heb je weer een plat dak nodig, en een iets grotere ruimte dan voor een lichtkoepel. Maar het kan uiteindelijk wel een erg mooi effect geven. Bovendien is er veel variatie mogelijk op het gebied van een lichtstraat

 

Lichtkoepel prijs

 

De lichtkoepel prijs en lichtstraat prijs

De prijs van beide is sterk afhankelijk van de grootte maar ook het materiaal en of je hem zelf monteert of niet. Over het algemeen betaal je meer voor een lichtstraat, aangezien deze niet kant en klaar geleverd kan worden zoals een lichtkoepel. Om erachter te komen hoeveel je kwijt zult zijn aan een lichtkoepel of lichtstraat is het slim om het bedrijf van keuze op te bellen en ernaar te vragen.

Helaas kunnen wij je dus niet zomaar vertellen hoeven het installeren van een lichtkoepel of lichtstraat zal kosten, hier zit namelijk veel variatie in. Het verschilt dus per huis, en deze verschillen kunnen ook redelijk groot zijn. Het beste kun je dus inderdaad met een specialist hierover praten om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn en hoeveel deze mogelijkheden zullen gaan kosten.