Een probleem waar vrijwel elke bewoner wel eens mee te maken heeft, is het probleem van verstoppingen. Een verstopping kan om tal van redenen optreden en vaak is het letterlijk en figuurlijk oplossen van de verstoppingen wat lastiger dan men in eerste instantie denkt. De deloodgietermaarssen.nl geeft enkele tips om de verstopping zo goed en efficiënt mogelijk op te lossen.

 

Hoe is de verstopping ontstaan?

Elke verstopping vereist een aparte aanpak. Het is daarom eerst goed om na te gaan hoe de verstopping precies is ontstaan. Is er iets doorgespoeld wat niet de bedoeling is, of is de verstopping in de loop der tijd ontstaan? Wanneer er bijvoorbeeld een washand is doorgespoeld, zul je met vaak doortrekken en ontstoppingsmiddelen weinig bereiken. Een washand lost immers niet op en moet echt uit de afvoer gehaald worden. Wanneer je dit niet lukt, kun je het beste een ervaren loodgieter inschakelen.

Wanneer de verstopping door de loop der tijd kan zijn ontstaan, helft gootsteenontstopper vaak nog wel. Het chemische goedje kan de verstopping op een agressieve wijze oplossen waardoor je er geen last meer van hebt.

 

Schakel een loodgieter in

Wanneer u de verstopping zelf niet meer weg kunt krijgen, dan is het vaak aan te raden om een loodgieter in te schakelen. De loodgieter beschikt over tal van gereedschappen en heeft veel kennis van zaken, waardoor hij de verstopping vaak in een mum van tijd heeft opgelost.

Ook wanneer u zelf niet precies weet waar de verstopping zich bevindt, kan een loodgieter uitkomst bieden. Door zijn vaak jarenlange ervaring kan hij vrij goed inschatten waar een verstopping is ontstaan. Bovendien beschikt hij over camera’s en andere technieken om in het riool te kunnen kijken om zo te achterhalen waar het probleem zich bevindt.