Behang verwijderen

Als je net verhuist bent en je vindt het behang van de vorige bewoners lelijk, of als je de muren opnieuw wilt verven of behangen, is het nodig om het vorige behangpapier er natuurlijk af te halen. Het weghalen is in principe eenvoudig maar het is wel een karweitje. Hieronder een aantal methoden om het behangpapier er af te krijgen.

 

Voorbereiding

Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen doe je er goed aan om alles voor te bereiden. Om behangpapier te verwijderen heb je water nodig. Veel water. Om schade te voorkomen aan je vloeren bedek je deze eerst tegen het water. Als er meubilair staat dien je deze opzij te leggen zodat je meer ruimte hebt.

 

Afweken

Het behang er af weken is de meest eenvoudige manier. Je hebt alleen een emmer met warm water en een grote spons nodig. Doop de spons in de emmer met water en veeg dit over het behang, van boven naar beneden, totdat het papier doorweekt is met water. Hierna kan je het papier er af schrapen. Om het proces te versnellen kan je een weekmiddel aanschaffen die je kan toevoegen aan het warme water. Jij zelf zal ongetwijfeld ook doorweekt worden als je niet de nodige maatregelingen neemt. Doe dus kleding aan die vies mag worden en bind om je arm die je gebruikt een handdoek. Deze zal het overtollige water die langs je arm gaat absorberen.

 

Afstomen

Er bestaan speciale stoomapparaten die het behang er af kunnen stomen. Het enige wat je hoeft je doen is het apparaat voor even over een stuk oppervlakte te drukken. Herhaal dit proces totdat de hele muur gedaan is. Hierna kan je het behang er makkelijk afhalen met bijvoorbeeld een spatel. Je hoeft dit apparaat niet perse te kopen, je kan het ook huren.

 

Behanger Enschede en schilder Enschede

Als je klaar bent met het klusje kan je ervoor kiezen om de muur opnieuw te laten behangen door een ervaren behanger. Als je liever wilt dat er geverfd wordt kun je kiezen voor een schilder. Woon je in Enschede? Zoek dan op het internet met de zoekwoorden: behanger Enschede en schilder Enschede.