Het isoleren van uw woning is een goede keuze, dat zal iedereen kunnen beamen. Maar een geheel huis isoleren kan aardig in de prijzen lopen. Uiteraard weet u dat u snel op de energierekening zult besparen als u uw woning geïsoleerd heeft, maar toch is het bij de vooral wat oudere woningen een grote uitgaven. Wellicht wilt u deze uitgaven stap voor stap doen en op deze manier uw gehele huis isoleren in een aantal jaren. Maar waar kunt u dan het beste mee beginnen? Is dat spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dak of zolderisolatie, bodemisolatie of het impregneren van de buitenmuren?

 

Een gecertificeerd isolatiebedrijf helpt u bij het nemen van de juiste beslissingen

Het isoleren van uw woning is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. U hoeft minder te stoken, waardoor uw gasverbruik omlaag gaat. Weet u nog niet welke isolatiemethode bij uw woning past, welke isolatie al is aangebracht of met welke isolatieklus het slim is om als eerste mee te beginnen? Vraag dan een gecertificeerd isolatiebedrijf om hulp. Maak vrijblijvend een afspraak en laat de vakman u advies geven. Uiteraard ontvangt u ook een prijsopgave waardoor u precies weet waar u financieel aan toe bent.

 

Uw huis isoleren met spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie kan u tot wel 30% op uw energierekening besparen. Daarnaast vergroot het uw woningcomfort flink. U heeft namelijk ook geen last meer van kou en vocht in de muren en dit voorkomt schimmel op de muren. Tevens kunt u door spouwmuurisolatie het energielabel van uw woning verbeteren. Dit verhoogt de waarde van uw woning. Spouwmuurisolatie is dus een uitstekende keuze en wordt geadviseerd als eerste toe te passen.

 

Vloer isolatie aanbrengen in uw woning

Met vloerisolatie voorkomt u warmteverlies in uw woning. Daarbij verhoogt u het wooncomfort zeker tijdens de wintermaanden. Uw vloer is namelijk nooit meer ijskoud. Woningen van voor 1985 hebben vaak nog geen vloerisolatie. Met vloerisolatie krijgt de kou uit de kruipruimte geen kans om uw woning binnen te dringen en bespaart u al snel 30% op uw stookkosten.

 

Dak of zolder isolatie plaatsen en op de energiekosten besparen

 

Ook met een dak of zolder isolatie kunt u enorm veel energie besparen. Het dak is namelijk één van de grootste warmtelekken van een woning, warmte gaat immers altijd omhoog. Dak en zolderisolatie zijn daarom zeer rendabele isolatiemogelijkheden voor uw woning. Met dak en zolderisolatie bespaart u jaarlijks honderden euro’s op de energierekening en woont u een stuk comfortabeler.

 

Bodemisolatie voorkomt vocht en schimmel

Is uw kruipruimte erg vochtig? Dan kan het vocht van de kruipruimte uw vloer en woning binnen dringen. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals vocht en schimmelplekken op de muur, een hoge luchtvochtigheid, rottende vloerplanken en een muffe lucht. Met bodemisolatie, ook wel kruipruimte isolatie genoemd voorkomt u dat het vocht uit de kruipruimte via de vloer uw woning binnendringt. Een vochtige woning is natuurlijk niet bevorderlijk voor het woonplezier en voor uw gezondheid.

 

Waarom buitenmuren impregneren?

Nat weer heeft impact op de buitenmuren van uw woning. Wanneer de gevels van uw woning regelmatig nat zijn, trekt dit vocht in de stenen. Dit zorgt voor kou op de binnenmuren en schade aan de gevel. Bij het impregneren van de buitenmuren van een woning worden ze vochtwerend gemaakt. Hierdoor blijft regen en vocht aan de buitenkant van de steen en trekt het vocht er niet meer in. Hierdoor blijft de binnenzijde van de steen droog. Het isoleren van uw woning is cruciaal, maar wanneer u een totaal resultaat wilt dan is het impregneren van de buitenmuren onmisbaar.