Inductie kookplaat is magnetisch koken

 

Inductiekoken
Koken op een inductie kookplaat is makkelijk en veilig koken. Het werkt niet met gas of hete zones op de kookplaat maar met magnetisme.

Wat is inductiekoken?
Koken op een inductiekookplaat is totaal anders dan koken op gas of een keramische kookplaat. Een inductie kookplaat bestaat uit één of meerdere zones waaronder elektrische spoelen zijn geplaatst. Deze spoelen genereren een magnetisch veld onder de pan waardoor de pan rechtstreeks verhit wordt. Door deze techniek gaat er minder energie verloren dan bij andere kookplaten. Daarnaast reageert de pan snel op het hoger of lager zetten van de kookplaat (temperatuur).

 

Hotpoint Ariston KIO 744 DO B – 70 cm Inductiekookplaat

 

Inductiekookplaat en veiligheid

Het grote voordeel van het gebruik van een inductiekookplaat is dat niet de kookzones heet worden maar dat de pan zelf heet wordt. De kookzones zelf worden dus alleen warm door de hitte die de pan afgeeft en zullen dus nooit zo heet worden als bij andere typen kookplaten. Een ander voordeel is dat de kookplaat automatisch uit gaat wanneer de pan wordt opgetild. Het is wel zo dat er speciale pannen nodig zijn die geschikt zijn voor inductiekoken.

 

De binnenkant van een inductiekookplaat

De binnenkant van een inductiekookplaat

 

Makkelijk schoonmaken
De meeste inductiekookplaten hebben een glasplaat waar vuil en vet slecht aan hechten. Zeker omdat de plaat zelf niet heet wordt bakt het vuil niet aan.

Een inductiekookplaat is de veiligste, snelste en meest efficiënte manier van koken.

 

Gevonden wat je zocht in dit artikel? Zo niet, vertel het ons!
Een fout gevonden? Meld het ons.

 

Meer informatie:
Bezoek onze website. http://www.inbouwmagazijn.nl


 

Informatiefilm over InbouwMagazijn.nl.