Door de heersende Corona-gekte zijn we allemaal verplicht om een stuk meer thuis te zijn dan normaal. Hierdoor kunnen de muren soms op je afkomen (zeker als je een kleiner appartementje hebt) en kunnen dingen je opeens gaan opvallen waar je normaal gesproken nooit naar omgekeken zal hebben. Een daarvan is je badkamer. Wellicht heb jij je woonkamer (in principe de kamer waar je het meest bent in huis) al een aantal keer opnieuw ingericht. Hij ziet er inmiddels al behoorlijk hip uit en deze taak is inmiddels al meerdere keren volbracht. De keuken staat er ook netjes bij, want ja, je hebt ook echt al je keukenkastjes opgeruimd, schoongemaakt (van binnen en van buiten) en je oven en andere elektrische apparaten staan te shinen. Dan is het tijd voor de badkamer. Wellicht denk je dat hier niet erg veel aan te veranderen valt, want je wilt ook geen echte verbouwing. Toch zijn er manieren om je badkamer met minder werk een totaal andere look te geven. Hier zijn onze tips!

 

Tip 1: Shop een nieuw kleedje

Dat vieze ding op de grond is soms echt toe aan vervanging. Of je hebt het kleedje al zo lang (want ja, hij is lekker zacht en warm) dat het patroon en de kleur je inmiddels niet meer aan staat. Zo klein onderdeel brengt toch zeker grote veranderingen met zich mee. Je kunt van een kleurige stuiterende studentikoze look, zo naar een strakke zwart-witte look gaan. Heb je badkamer verwarming (dan bedoelen we vloerverwarming aangesloten op een cv-ketel)? Dan voelt deze meteen nóg luxer aan als je stijl ook luxe oogt.

 

Tip 2: Geef je radiator een likje verf

Durf je radiator een likje verf te geven. Wellicht is deze nu saai zilverkleurig of wit. Durf voor een mooie pastelkleur te gaan of wellicht een knallende roze kleur of spannend goud. Dit kan grote verandering brengen in de uitstraling van jouw badkamer. Vergeet niet voor de juiste verf te kiezen en hier ook zeker advies voor te vragen aan een expert. Zo voorkom je dat de verf van het materiaal loslaat.

 

Tip 3: Verf een muur

Misschien een iets groter stuk dan het verven van een radiator, maar dit brengt ook grote veranderingen met zich mee. Maak van jouw saaie witte badkamer een vrolijke zeegroene badkamer. Om deze muur nog eens extra te pimpen, kun je ervoor kiezen om posters (in lijst) op te hangen in de badkamer. Of als je groene vingers hebt, kun je leuke plantjes plaatsen in de badkamer. Zowel vloerplanten, als hangplanten geven extra sfeer.

 

Tip 4: Gooi weg!

Heb jij veel spulletjes in je badkamer waardoor deze (onbewust) altijd rommeliger oogt dan hoort? Gooi weg! Wellicht kom je een aantal dingen tegen die over de datum zijn en je eigenlijk toch nooit meer zult gaan gebruiken. Wees eerlijk tegenover jezelf. Ook tegenover die volle flessen die je meer dan een jaar niet aangeraakt hebt. Wellicht kun je er iemand anders heel erg blij mee maken?

 

Kortom, je hoeft helemaal geen grote verbouwing te doen om jouw badkamer aanzienlijk te veranderen. Wees creatief en leef je uit!