Het bouwen van je eigen huis is ontzettend leuk. Het is een flinke uitdaging om te doen en daarnaast kun je achteraf ontzettend trots zijn wanneer het klaar is. Dat moment van trots is waarschijnlijk niet zomaar weg, want je woont er daarna zelf in en kunt dus elke dag trots zijn op het resultaat. Ben jij van plan om je eigen woning te gaan bouwen? Dan zijn er nog wel een aantal zaken om goed op te letten en in de gaten te houden. Wij geven hier hieronder meer informatie over.

De financiering regelen

Het regelen van een financiering is een stap die je niet moet vergeten. Bij het bouwen van een eigen woning verloopt dit namelijk wat anders. Er komen voor de bank wat meer risico’s bij kijken en daarom is het belangrijk om dit van tevoren goed met de bank en/of een financieel adviseur te bespreken. Wanneer je een bestaande woning koopt dan is de prijs bekend, de woning staat er al en de waarde van die woning is ook bekend. Dit geldt dan als onderpand voor de lening van de bank. Maar wanneer er geen woning staat is het ook niet bekend wat de totale waarde zal zijn en er kunnen natuurlijk nog dingen fout gaan bij het bouwen.

Een bouwkavel regelen

Om een woning zelf te bouwen heb je natuurlijk ook nog een bouwkavel nodig. In alle provincies in Nederland zijn veel bouwkavels te vinden. Hier vind je vrije kavels voor nieuwbouw in Brabant. Zodra je namelijk een vrij kavel hebt dan kun je daarna ook verder gaan met de volgende stappen.

Vergeet de vergunningen niet

Vergeet niet om heel goed te kijken welke vergunningen er allemaal nodig zijn om te bouwen. Bedenk daarvoor eerst precies wat je allemaal wilt. Zodra je dat weet dan kun je gaan kijken naar de vergunningen die ervoor nodig zijn. Vraag deze ook zo vroeg mogelijk aan, want dergelijke zaken kunnen soms veel tijd kosten. En het is erg vervelend wanneer je net van alles hebt geregeld om te gaan bouwen en vervolgens moet je wachten op de vergunningen of wordt er iets onverwachts afgekeurd. Dat wil je niet wanneer je net afspraken hebt gemaakt met mensen die werkzaamheden hebben uitgevoerd of wanneer je machines hebt gehuurd.