Een groepenkast is een heel belangrijk onderdeel voor de elektra, dit komt doordat alle elektra hier vandaan komt. Wanneer een groepenkast dus niet goed werkt kun je er ook vanuit gaan dat de elektra niet goed werkt. Om de elektra weer goed te laten werken moet je de groepenkast vervangen of uitbreiden, dit kun je dan ook het best door een elektricien laten doen. De elektriciens van Elektricien Utrecht zijn dagelijks bezig met het vervangen of uitbreiden van groepenkasten en zijn dus erg ervaren met deze werkzaamheden.

 

Wanneer moet een groepenkast vervangen worden?

Groepenkasten gaan minder goed werken wanneer ze ouder worden, je zult dan ook veel problemen met de elektra ondervinden. De elektra zou bijvoorbeeld sneller uitvallen doordat de groepenkast de spanning niet meer kan verdragen. Gemiddeld gaat een groepenkast zo’n 25 jaar mee, het is dus belangrijk om te weten hoe oud de groepenkast is. Je kunt de groepenkast uiteindelijk het beste laten vervangen door een elektricien zodat je er zeker van bent dat de kwaliteit goed is.

 

Waarom moet een groepenkast worden uitgebreid

Een groep kan maar een beperkt aantal grote apparaten op zich hebben, wanneer er te veel apparaten op een groep zitten raakt hij overbelast. Wanneer een groep overbelast raakt wordt hij uitgeschakeld, het is dan dus noodzakelijk om de groepenkast uit te breiden. Wanneer je de groepenkast uit gaan breiden moet je wel rekening houden met het aantal aardlekschakelaars, je mag namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar hebben. Wanneer je de groepenkast door een elektricien laat vervangen ben je er zeker van dat alles goed, veilig en volgens de regels gebeurd. Je kunt de groepenkast ook uitbreiden doordat je bijvoorbeeld elektrisch wil gaan koken of een laadpaal voor de elektrische auto neemt, zoek dan wel goed uit wat je allemaal nodig hebt.