Waar gebouwd of geproduceerd wordt, moet veilig gewerkt worden. Dat zal eenieder beamen. Ook als het gaat om machines. We machineren wat af in Nederland. En dit moet volgens verschillende richtlijnen en eisen verlopen. Om veilig te kunnen werken, is machine hekwerk van belang. Dit hekwerk zorgt voor de afscherming van een of meerdere machines. Vaak worden machines afgesloten zodat niet iedereen er bij kan, of er moeten veilige looproutes gecreëerd worden. Er mogen geen onveilige situaties ontstaan voor het personeel dat aan het werk is. Machine hekwerk, ook wel machine afscherming genoemd, is dan de uitkomst voor veel bedrijven

Machine hekwerk, waarom moet dat precies?

Door middel van machine hekwerk worden machines afgeschermd. Deze afscherming is van cruciaal belang om veiligheid voor je medewerkers te kunnen garanderen. Er moeten allerlei veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen en dat is maar goed ook. In de loop van de jaren zijn de regels op het gebied van machineafscherming flink aangescherpt en dat is niet zomaar. Om ongelukken te voorkomen én om de situaties beheersbaar te houden zijn er allerlei oplossingen bedacht.

Denk aan het totale plaatje

Machine hekwerk is meer dan alleen hekwerk. Hierbij komt veel meer kijken dan alleen het plaatsen van wat hekken. Denk aan draaideuren, een inloopbeveiliging, een schakelaar, systemen voor de toegangscontrole en ga zo maar door. Ben je van plan om een nieuwe bedrijfshal of fabriek te bouwen? Waar met machines gewerkt wordt? Laat je dan adviseren door een specialist over de mogelijkheden van machine hekwerk. Zij kunnen je vertellen wat er in jouw situatie allemaal nodig is. Van hekwerk tot aan de schakelaars.