Hallo allemaal, leuk dat jullie weer lezen. Zoals sommige van jullie ongetwijfeld weten, vind ik het ontzettend leuk om lekker in de tuin bezig te zijn in mijn vrije tijd. Daarom heb ik ook dit jaar weer besloten om de tuin eens flink op de schop te nemen. Zo gezegd, zo gedaan, dus ik ben begonnen met het design van de tuin. Wat ik sowieso wilde, is een paar mooie bomen langs de zijkant van de tuin, en een klein vijvertje.

 

Mooie bomen voor optimaal schaduw

 

Na enkele keren de tekening weer helemaal te hebben weggegooid, waren mijn vrouw en ik eindelijk tevreden over het resultaat. In de hoek zou een mooi vijvertje komen, en langs de zijkant van de tuin hebben we ervoor gekozen om een paar leibomen te plaatsen. Voor de mensen die niet weten wat dit zijn, check even de website van Van Ijmeren. Hier hebben wij de bomen ook gekocht. De leibomen groeien als het ware twee kanten op, waardoor je het voordeel houdt van lekker veel ruimte in je tuin, én een paar mooie bomen. Bijkomend voordeel: ons terras wordt in de hoge zomer niet meer zo bloedheet. Dat is mooi afgevangen doordat de bomen hun schaduw recht op onze loungeset werpen. Van het resultaat moest ik uiteraard even een fotootje nemen. Zo kunnen jullie ook zien waar ik mee bezig ben. Mijn dochter zegt wel eens “Papa leeft door de camera, of achter de computer”. Gelukkig ben ik ook nog wel eens offline, wanneer ik bijvoorbeeld in de tuin aan het werk ben. Werkt heerlijk rustgevend, kan het iedereen aanraden. Als je niet zulke groene vingers hebt, geen nood. Een vijver aanleggen kan iedereen, als je er maar voldoende geduld voor hebt!

 

Tuin compleet met dank aan Van IJmeren