Ga je verhuizen of wil je een nieuw plafond voor je bedrijf? Dan zijn plafondpanelen misschien wel iets voor jou.

Wat zijn plafondpanelen?

Plafondpanelen zijn panelen die je kunt bevestigen op plafondprofielen. Deze profielen kun je bevestigen aan je plafond met een ophangsysteem, waardoor de platen lager komen te liggen en de ruimte optisch kleiner wordt. In de ruimte tussen de vloer van de bovenverdieping en de plafondpanelen heb je ruimte voor bijvoorbeeld elektriciteitskabels voor de verlichting.

Waar worden ze gebruikt?
Plafondpanelen worden weinig gebruikt in woonhuizen want daar zitten de kabels voor de elektriciteit vaak in de muur, maar in kantoorpanden, ziekenhuizen en winkels zie je ze bijna overal wel weer terug.

Wanneer te gebruiken.
Als je je huis wil verbouwen dan kunnen de plafondpanelen toch wel erg handig zijn. Het is makkelijk te monteren en het geeft een mooiere en modernere uitstraling aan je huis. Ook heb je ruimte om elektriciteitskabels weg te werken maar ook bijvoorbeeld internetkabels of verwarmingsbuizen.

De voordelen van plafondpanelen.

 

Er zijn genoeg voordelen van plafondpanelen het eerste is dat de ruimte optisch kleiner wordt. Hierdoor geef je een rustigere en gezelligere uitstraling aan je ruimte. Het tweede voordeel is wat ook al in de vorige alinea genoemd werd dat je extra ruimte hebt voor bijvoorbeeld elektriciteitskabels, verwarmingsbuizen en riolering. Nog een voordeel is dat als je gaat behangen je een stuk minder behang nodig hebt omdat de hoogte van je ruimte is verlaagd en zo zijn er tal van voordelen aan plafondpanelen.

De nadelen van plafondpanelen.
Ook zijn er nadelen aan plafondpanelen. Wat een voordeel is maar ook een nadeel kan zijn is dat de ruimte optisch kleiner wordt. Als je spullen hebt zoals een kast die lang is dan kan het zijn dat door de plafondpanelen je kast niet meer past in de ruimte. Ook een nadeel aan plafondpanelen is dat als de hoogte van je ruimte van zichzelf al erg laag is dat je beter geen plafondplaten kan nemen aangezien de ruimte dan al helemaal zo klein wordt. Wil je toch plafondplaten om je ruimte er mooier en moderner eruit te laten zien ondanks dat je plafond al erg laag is kies er dan voor om de platen zo hoog mogelijk te leggen en het liefst tegen de bovenliggende vloer.