Je kunt verschillende manieren bedenken om van jouw woning een ideale leefomgeving te maken. Heb je wel eens gedacht aan nieuwe kozijnen, aan milieuvriendelijke zonnepanelen of misschien aan een ruimtewinnende dakkapel? Vast wel, maar wat kosten deze verbeteringen allemaal? In dit artikel worden de kosten van dakkapellen behandeld. Van a tot z wordt uitgelegd, welke prijzen je bij een dakkapel kan verwachten.

 

Vergelijkingssites
Het is heel eenvoudig om de prijzen van dakkapellen te achterhalen, want je gaat naar één van de vele vergelijkingssites, zoals www.dakkapel-web.nl en vraagt offertes aan. Het nadeel van deze manier is, dat je gedurende enkele dagen wordt platgebeld door dakkapelleveranciers die allemaal een bezoek aan je willen brengen. Gelukkig hoef je niet direct offertes aan te vragen, want er bestaat een simpele methode om zelf de dakkapel prijzen te berekenen.
Als je namelijk beschikt over de prijs van een dakkapel per strekkende meter, dan kan je zelf de kosten uitrekenen. Bij de strekkende meterprijs zijn de plaatsingskosten en de btw inbegrepen, maar wordt geen rekening gehouden met luxe toebehoren als rolluiken of kozijnen met verdiept profiel.

 

Kunststof of polyester en platdak of pannendak?
Kunststof kapellen met platdak kosten per strekkende meter ongeveer 1.300 euro, een dakkapel van 3 meter breed kost dus 3.900 euro. Voor houten kapellen kan worden uitgegaan van een zelfde prijs en voor polyester kapellen moet twintig procent extra worden gerekend. Bij deze methode maakt het niet uit of de dakkapel prefab of traditioneel wordt geplaatst, in tegenstelling tot de vormgeving.
Natuurlijk is een dakkapel met platdak niet altijd gewenst, sommige woningbezitters willen een sleepdakkapel, waar anderen genoodzaakt zijn een verlegde nokdakkapel of nokverhoging te plaatsen. Kapellen met een sleepdak kosten dertig procent meer dan kapellen met platdak. Voor een eenzijdige nokverhoging of verlegde nokdakkapel moet vijftig meer worden betaald en voor een nokverhoging is tweemaal zoveel geld nodig dan voor een platdak dakkapel. Niet zo vreemd, als je kijkt naar de omvang van een nokverhoging.

 

Prijs berekenen
Op een zomerse dag besluit je een kunststof sleepdakkapel te plaatsen. De kapel moet een breedte krijgen van 4 meter en om kosten te besparen besluit je geen accessoires als rolluiken en insectenhorren toe te passen. Voor een normale platdak kapel van 4 meter betaal je 5.200 euro, dan betaal je voor de uitvoering met sleepdak 6.760 euro inclusief vergunning.