Aan de buitenkant van een raam zit altijd een raamdorpel. Dit is eigenlijk een soort vensterbank aan de buitenkant van het raam. Een raamdorpel loopt namelijk over de gehele breedte van het raam. Het enige verschil is dat een raamdorpel in tegenstelling tot een vensterbank schuin naar beneden afloopt. Dit is omdat een raamdorpel ervoor zorgt dat regenwater wordt weggeleid, zodat het niet in de fundering van de gevel kan lekken. Bovendien blijft de gevel van je huis langer schoon, omdat het vieze regenwater er niet langs af van lopen.

 

Verschillende materialen

Een raamdorpel kan gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder steen, beton en kunststof. Wanneer deze van beton of steen gemaakt is, wordt de benaming ‘raamdorpel’ meestal gebruikt. Een raamdorpel van kunststof wordt ook wel ‘waterslag’ genoemd. Van welk materiaal je raamdorpel is, hangt af van je eigen voorkeur en het materiaal van je kozijnen. Zo hebben mensen met kunststof kozijnen meestal ook een kunststof raamdorpel. Raamdorpels van beton of steen zijn ontzettend duurzaam. Deze materialen worden namelijk niet aangetast door invloeden van buitenaf, zoals het weer. Daardoor blijft een raamdorpel van beton of steen er altijd netjes uitzien.

 

Raamdorpels bestellen

Raamdorpels kun je heel eenvoudig online bestellen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de webshop van Sierbetononline. Dit is een raamdorpels webwinkel, maar je vindt er ook nog een heleboel andere beton artikelen. In de webshop kun je een raamdorpel uitzoeken die jou het meeste aanspreekt en deze kan vervolgens in de gewenste maat gemaakt worden. De raamdorpels van Sierbetononline kunnen extra snel geleverd worden, dus dit betekent dat je nooit lang hoeft te wachten op je nieuwe raamdorpel.