Stel je voor, je wil een carport bouwen maar je wil deze snel en zonder al te veel gedoe er hebben staan. Dan bieden schroef funderingen een perfecte oplossing. Een schroeffundering is eigenlijk niks anders als een hele grote schroef die de grond in wordt geboord. Nadat dat gebeurd is kan al direct worden belast en verder worden gebouwd.

 

Ten opzichte van conventionele bouwmethodes zoals heien, betonstorten heeft een schroeffundament vele voordelen. Ten eerste het is zeer snel geplaatst, het wordt immers zo in de grond gedraaid. Ten tweede brengt het geen geluidsoverlast met zich mee, er hoeven namelijk geen betonkisten getimmerd te worden, of er hoeft niet geheid te worden. Ook is het plaatsen van een schroef fundering deze ook meteen belastbaar, immers het er is geen beton aanwezig wat hoeft te drogen.

 

Als een schroeffundament geplaatst is deze ook direct belastbaar. Dat wil zeggen dat er direct op kan worden gebouw zoals bijvoorbeeld het skelet van de carport. Dit heeft als voordeel dat het bouwproject vele male sneller gaat. Dit brengt tevens ook lagere kosten met zich mee. Al met al hebben schroeffundamenten dus vele voordelen ten opzichte de “verouderde” methodes.

 

schroeffundering