Veel bedrijven hebben tegenwoordig een eigen parkeerplaats, hier kom je vaak alleen op als je door een slagboom bent gegaan of door een poort.

 

Slagbomen worden al jaren gebruikt voor verschillende panden en locaties. Bij een bewegende brug heb je bijvoorbeeld een slagboom om te zorgen dat mensen niet verongelukken, ditzelfde bij spoorovergangen en de oprit van een veerpont.beninca_slagboom_eva5_achterkant_1_1

 

Slagbomen kunnen handbediend zijn of automatisch. Veel slagbomen zijn tegenwoordig automatisch zoals bij parkeergarages of de ingang van een terrein. Handbediende slagbomen worden niet veel meer gebruikt omdat het verouderd is en in 2015 alleen nog bij terreinen of gebieden gebruikt kunnen worden waar weinig verkeer of mensen zijn.

 

Vroeger werden bij spoorwegovergangen de slagbomen met een draaisysteem naar beneden gehaald. Dit gebeurde door mannen en vrouwen die bij de NS werkten. Als het weer slecht was moesten de mensen alsnog naar buiten om de slagbomen naar beneden te halen.

 

Slagbomen zijn vaak gemaakt van kunststof of aluminium en heeft reflecterende lijnen voor in de avond. De kleuren die een slagboom heeft zijn vaak wit en rood.

 

Slagbomen kunnen ook werken met een sensor of kentekenherkenning om te zorgen dat niet iedereen het terrein betreed, dit is vaak zo bij industrie terreinen of parkeergarages voor een bepaald bedrijf.