SLA NIET IN PANIEK ALS JE BUITENGESLOTEN BENT

 

Veel mensen slaan onmiddellijk in paniek als ze buitengesloten zijn en dit natuurlijk met reden. Buitengesloten zijn kan zeer beangstigend overkomen voor hen die op het punt staan iets te verliezen als ze buitengesloten zijn – sommige kunnen het gevoel van dat ze veilig zijn verliezen, terwijl anderen dan weer zich eenvoudigweg zorgen maken over de vele moeilijke situaties die veroorzaakt kunnen worden door buiten te staan voor een gesloten deur.

 

Een geval waarbij je buitengesloten bent door een gesloten deur kan zijn er al thuis iemand op jouw kind past terwijl jij boodschappen ging doen. De oppas en het kind kunnen  voor wat redenen dan ook, ook naar buiten zijn willen gaan ( misschien om te spelen, of misschien om met een buur te praten ). Wat ook de reden mag zijn, zij werden buitengesloten omdat ze de huissleutel aan de binnenkant erop hebben laten zitten en bvb heeft een windstoot de deur dicht geslagen – dus, je bent alle drie buitengesloten en met geen middel krijg je die gesloten deur open.

 

Een andere situatie die je kan tegenkomen is bvb als je jouw wagen aan de zijkant van de straat zet en vlug vlakbij een boodschap doet – misschien wou je juist een krant kopen op de stoep. Als je dan met krant in de hand terugkomt, bemerk je dat je juist jezelf hebt buitengesloten, omdat de sleutel van de auto er nog op zit en je kan er niet aan ( misschien zijn alle ramen van de wagen helemaal toe en zo eveneens de portieren.) Dit is een maar al te bekend scenario dat we allemaal al eens of anders hebben meegemaakt. Met een sleutel die nog op het stuur zit, zou je wel je eigen ramen van de wagen willen stuk slaan uit frustratie of uit wanhoop.

Als een dergelijke situatie dus voorkomt, probeer dan niet in paniek te slaan. Je bent alleen maar buitengesloten en elke gesloten deur dan weer geopend worden als je er wat tijd voor neemt. De eerste mogelijkheid om dat gesloten portier terug te openen is op zoek te gaan naar een eerlijke slotenmaker die je niet zal afzetten met zijn prijs en die bovendien ook de job goed doet (zonder tijdens het werk jouw huis of jouw wagen te beschadigen).

 

Wees echter wel op je hoede dat je een slotenmaker met een goede naam vindt, want sommige beweren wel dat ze goede diensten leveren maar zijn er enkel op uit om in je huis binnen te breken. Een goede manier om een goede slotenmaker te vinden, is op zoek te gaan naar lokale verenigingen die de slotenmakersdiensten regelen.