Besparen kan tegenwoordig op heel veel manieren. Zo kun je online prijzen vergelijken of je abonnementen elk jaar oversluiten om een aantrekkelijke korting te bedingen. Ook kun je structurele besparingen realiseren door bijvoorbeeld groene energie op te wekken middels zonnepanelen of een warmtepomp. In dit artikel gaan we verder in op dit nieuwe innovatieve product “de warmtepomp”, en leggen we de relatie met een snelle internetverbinding uit.

 

Inzicht in je energieverbruik

Veel mensen denk dat internet duur is. Tegenwoordig kun je online internet abonnementen vergelijken en zo uitkomen op een aanbieder die een voordelige prijs rekent. Vaak ook via glasvezel internet of de kabel. Een stabiele internetverbinding is belangrijk als je wilt gaan starten met energie besparen. Je hebt namelijk 24/7 inzicht nodig in je verbruik van gas en stroom via de slimme meter. Deze is verbonden met internet (je kunt een app downloaden om alles te monitoren). Zodoende kun jij zien wat je piekmomenten zijn, en wanneer je dus kunt besparen.

 

De gasketel

Omdat de nieuwe wetgeving voorschrijft dat je over een tijdje je woning niet meer mag verwarmen met een gasgestookte ketel, moet je op zoek naar alternatieven. De warmtepomp of het warmtenet is dan de oplossing. Deze apparaten kunnen je water verwarmen zodat je lekker kunt douchen, in bad kunt gaan en je verwarming aan kunt zetten. Er zijn veel verschillende soorten ketels (die overigens kunnen worden aangesloten op het internet). De belangrijkste is de hybride warmtepomp. Deze zullen we de komende jaren veel gaan zien in Nederlandse huishoudens.

 

Een hybride warmtepomp installeren

Waarom een hybride systeem zo interessant is? De prijs ligt lager ten opzichte van andere systemen en kan gemakkelijker worden geinstalleerd. Eigenlijk kan dit systeem je huis volledig verwarmen en zorgen voor warm water, echter moet je gasketel op de piekmomenten soms even bijspringen (bijvoorbeeld als het erg koud is buiten). Een prima oplossing tot 2030. Daarna zul je echter een volledige zelfstandig functionerende warmtepomp in huis moeten halen. De kosten van een warmtepomp zullen dan echter wel iets hoger zijn. Op warmtepompaanbieders.nl kun je zelf een offerte opvragen en de prijzen van deze ketels vergelijken. Binnen enkele weken kan er eentje bij je worden geïnstalleerd.