Wilt u een scheidingswand creëren voor een extra ruimte? Een scheidingswand plaatsen kan op verschillende manieren en van diverse materialen. Zo kunt u kiezen voor Gyproc plaatsen of aan scheidingswand van betonblokken.Lees hieronder meer over deze twee methodes voor het plaatsen van een scheidingswand.

 

Scheidingswand van Gyproc

Gyproc (gipsplaten) wordt het meest gekozen als materiaal voor het bouwen van een scheidingswand. Deze platen in combinatie met metalen staanders en metalen liggers zorgen ervoor dat u gemakkelijk een scheidingswand bouwt. U kunt in plaats van metalen staanders en liggers ook kiezen voor hout. Houten staanders en liggers zijn echter wel meer werk, vooral bij het afwerken.

 

Het grote voordeel van Gyproc scheidingswanden is dat deze op vrijwel iedere ondergrond geplaatst kunnen worden. Dit komt door het lichte gewicht. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een wand van 12,5 mm dik, dit zorgt ervoor dat u de platen beter kunt afwerken en de kans op scheurtjes is minder. Natuurlijk is een dikkere wand ook altijd sterker.

 

Nog een voordeel van gipsplaten is dat u de scheidingswand gemakkelijk op maat kunt maken. Zo heeft u een perfect passende wand die u strak kunt afwerken voor het mooiste resultaat.

 

Scheidingswand van cellenbetonblokken

Met cellenbetonblokken kunt u vrij eenvoudig een scheidingswand in huis maken. Het voordeel van cellenbetonblokken is dat ze een stuk lichter zijn dan bakstenen. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te verwerken. Voor een scheidingswand wordt er vaak gekozen voor cellenbetonblokken van 7 á 10 centimeter dik. Om de blokken aan elkaar te verlijmen wordt cellenbetonlijm gebruikt. Het nadeel is dat een scheidingswand van cellenbetonblokken minder makkelijk om maat te maken is. Bij gipsplaten is dit een stuk gemakkelijker.