Bij het leggen van een houten vloer houd je altijd iets ruimte over tussen de muur en de vloer. Dit komt omdat een hout een natuur product is en nog iets kan werken. Dat wil zeggen het kan iets krimpen en uitzetten. Om deze ruimte af te vangen kan je plinten monteren, hierdoor is de ruimte tussen de vloer en de muur niet meer zichtbaar.

 

Wij adviseren altijd om de hoeken in verstek te zagen. Dit wil zeggen dat je de MDF plint in een hoek van 45 graden zaagt zodat deze mooi op elkaar aansluiten.

Grofweg zijn er twee verschillende manieren om plinten te bevestigen dit is met kit of schroeven. Indien de plinten worden bevestigd met montagekit dient u op de achterzijde van de plint de aan te brengen in een zigzaggende beweging, zodat de kit goed verspreid is.

 

Als je er voor kiest om de plinten te bevestigen met schroeven zal je deze moeten verzieken. In ieder geval zo diep dat de schroef niet meer uit te plint steekt. Hierna kan je de schroefgaten dichtplamuren en opschuren, zo zal je na het schilderen de schroefgaten niet meer zien.

 

Beide methodes hebben hun voor en nadelen, zo zullen geschroefde plinten vaster zitten dan de gelijmde variant. Wel gaat er meer tijd in het monteren en afwerken op deze manier. Als je de plinten gaat monteren door middel van montagekit zal dit sneller gaan maar zit in het algemeen iets minder vast ten opzichte de geschroefde plinten.