Woon jij al een aantal jaar in het zelfde huis of appartement en begint de buitenkant er wat minder uit te zien? Dat is natuurlijk geen rede of alles te gaan vervangen, je kan je woning zo weer een nieuwe uitstraling krijgen. Als je een paar grote dingen weer opfrist ziet je hele woningen er weer als nieuw uit! Met deze tips heb je het zo voor elkaar!

  1. Geen je buiten muren een nieuwe, frisse look

Een van de meest opvallende dingen in ieder woning zijn de buitenmuren. Het grootste oppervalk waar je tegenaan kijkt als je thuis komt kan je hele woning een andere uitstraling geven. Wanneer je stenen muren hebt kan je dit gemakkelijk zelf doen met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Voor andere materialen zijn er ook genoeg manieren om de muren er als nieuw uit te laten zien. Heb je bijvoorbeeld metaal of hout is je buitenmuren verwerkt, dan kan een straalbedrijf je helpen deze helemaal fris te krijgen. Je kan het natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Zo kun je naast het schoonmaken er ook voor kiezen om je muren een compleet nieuw jasje te geven met bijvoorbeeld verf of een soort coating.

 

  1. Een nieuwe ingang doet wonderen

Wanneer je een woning binnen loopt ga je natuurlijk eerst door de voordeur. Door deze omgeving er leuk uit te laten zien kom je met een prettige eerste indruk naar binnen. Natuurlijk is het voor iedereen anders wat je met deze plek kan doen. Als je een grote oprit of tuin hebt kan je dit zo uitgebreid maken als je wilt. Maar ook wanneer je maar een klein stukje heb kunnen een paar kleinen dingen al heel veel verschil uitmaken. Denk bijvoorbeeld aan een leuk, opvallend huisnummer zodat iedereen ziet wie er woon. Wil je creatiever aan de slag, dan kan je er ook over denken om de deur leuk te versieren.

 

  1. Geef je vensterbank een make-over

Laten we eerlijk zijn, wanneer we langs huizen lopen gluren we allemaal wel eens naar binnen. Het eerste wat je dan ziet is de vensterbank. Als je een paar leuke decoraties, planten of kunstwerken in de vensterbank zien geef jij jouw woningen een goede eerste indruk.