Heb je net een nieuw huis gekocht en ontbreekt er voor je gevoel iets aan de inrichting? Het kan zijn dat je wel wat kleur kunt gebruiken, zeker als niet alleen de badkamermeubels maar ook de wandtegels wit zijn. Met een paar relatief simpele aanpassingen kun je bijvoorbeeld je badkamer in Delft verbouwen en zo wat kleur aan het interieur geven.

 

Vervang de witte badkamermeubels

 

Zoals in veel interieurs, is ook in de badkamer wit een kleur die vaak gebruikt wordt. Daar is op zich niets mis mee, het draagt bijvoorbeeld bij aan een schone indruk. Maar je kunt er ook voor kiezen om het spierwitte bad te vervangen door een bad in gebroken wit of crèmewit. Dat verzacht de kleur al een beetje. Dit pas je eveneens toe op de wastafel en het toilet voor een uniform geheel. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor donkere kleuren. Zoals een zwart bad, een zwarte toiletpot of een paar waskommen van zwart natuursteen.

 

Zorg voor een kleurig accent met tegels

 

Ben je tevreden over de badkamermeubels maar wil je toch iets veranderen in de badkamer? De vloertegels zie je misschien over het hoofd, maar deze bieden een hoop mogelijkheden als het gaat om het aanbrengen van kleur. Bruine tegels geven een warme sfeer. Wil je toch het wit behouden? Dan kun je kijken voor een tegelvloer van marmer, waar de nadruk op een witte tegel met een zwart patroon ligt, of andersom. Voor een mooi evenwicht betegel je de wand van de badkamer met tegels in een contrasterende kleur. Of je laat de tegels van de vloer in dezelfde lijn en kleur naadloos overgaan op de muur.

 

Andere opties voor een kleurrijke badkamer

 

Accessoires zorgen eveneens voor kleur in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor wastafelaccessoires van hout of voor items met accenten van chroom of brons. Dit laat je vervolgens terugkomen in alle accessoires van de badkamer, bij het bad, het toilet en de douche. Er zijn zelfs gekleurde kranen verkrijgbaar die je aan aan dit geheel kunt toevoegen.