Helaas wordt er elke dag – of beter gezegd: nacht – weer op tientallen plekken ingebroken. Elke morgen worden er mensen wakker die in een ravage beneden komen wanneer ze naar hun werk willen vertrekken. De moed zakt in je schoenen. Er zijn spullen verdwenen, de woonkamer is een puinhoop en er is iemand in je woning geweest terwijl je sliep. Het is belangrijk dat er snel een slotenmaker ter plaatse komt om de beveiliging door te lichten en herhaling te voorkomen. Van groot belang is het daarom dat de slotenmaker een betrouwbare slotenmaker is. We zien steeds meer malafide slotenmakers in de omtrek, waarvoor we willen waarschuwen. Wil je je huis echt optimaal beveiligen dan kan je altijd nog een beveiligingsbedrijf inschakelen.

 

Hoe herken ik een bonafide slotenmaker?

Een legitieme slotenmaker zal allereerst zorgvuldig overkomen. Hij zal niet pushen om bepaalde maatregelen te treffen en zal u vrij laten in de uiteindelijke keuze. Dat geeft echter lang geen uitsluitsel over de betrouwbaarheid van de slotenmaker.

 

Een goede optie om de slotenmaker door te lichten, is om na te gaan of deze bij de branchevereniging van slotenmakers is aangesloten. Hier kun je je niet bij aansluiten zonder aan te tonen dat je specifieke kennis van zaken hebt. Het gaat om het Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde (NSSG), waarvan de leden via http://www.nssg.nl zijn te raadplegen.

 

Een ander hulpmiddel is om reviews op te zoeken over de betreffende slotenmaker. De reviews kun je op internet opzoeken, maar je kunt ook in je kennissen- en vriendenkring navragen of mensen positieve – of juist negatieve – ervaringen hebben met een bepaalde slotenmaker. Op basis hiervan kunt u dan beoordelen of u met de betreffende slotenmaker in zee gaat. Staar u echter niet blind op ervaringen op internet. Vaak zijn deze ervaringen eenvoudig te vervalsen; u weet immers niet of degene die een ervaring achterlaat ook echt met de slotenmaker heeft gehandeld.