Een veranda bouwen doe je niet zomaar. Wellicht is het opzoeken van informatie omtrent de veranda een goed idee. Nu je dit artikel leest, ben je dat waarschijnlijk al aan het doen en dat is goed! We bespreken hier wat algemene informatie die je moet weten van de veranda. Lees gerust verder.

 

Uit welke onderdelen bestaat de veranda eigenlijk? Een veranda kan je zien als een soort bouwpakket, het bestaat uit verschillende onderdelen. Over het algemeen kent het vier onderdelen:
– de vloer
– ondersteuning van het dak
– het dak
– een trap (indien nodig)

 

De vloer is vaak gemaakt van hout of steen, dit verschilt per wens van de bouwer. Toch is het vaak handiger om voor hout te kiezen, omdat hout sneller verwarmt. De ondersteuning zien we dat deze vaak gemaakt is van hout, aluminium en soms ook staal. Een stalen ondersteuning is duur en alleen nodig als je een zwaar dak hebt. Anders kun je over gaan op aluminium of hout, daarmee bespaar je een hoop geld. Het dak kan ook van verschillende materialen gemaakt worden. Denk opnieuw aan hout, maar ook aan dakpannen, glas, plastic en zonnedoeken. De trap is vaak van hetzelfde soort materiaal als de vloer. De trap is niet altijd nodig, dit hangt af van het verschil tussen de verandavloer tot de tuin vloer.

 

Er zijn bedrijven die totale bouwpakketen verkopen. Zoek dus niet zelf je producten bij een (tenzij je er echt verstand van hebt), maar bekijk deze pakketen als je de veranda zelf kan bouwen, maar weet niet precies hoe. Een veranda laten bouwen behoort ook altijd nog tot de mogelijkheden, maar dan betaal je uiteraard de arbeid die geleverd moet worden. Mocht je handig zijn, maar je hebt verder geen verstand van de veranda zelf of de materialen die het beste zijn en nodig zijn. Bekijk dan de bouwpakketten en laat je informeren over de beste opties.