Voordat je naar een nieuw huis verhuist, zijn er vijf zaken waarop je moet letten of die echt in orde zijn:

Ten eerste moet de weg naar het huis goed begaanbaar zijn. Ten tweede moeten de kosten van onderhoud van het pand beheersbaar zijn. Ten derde moet het rioolstelsel worden gecontroleerd om te bekijken of het werkt zoals het hoort. Ten vierde moet je ook het dak controleren om er zeker van te zijn dat het niet lekt. En als laatste moet je de beveiliging in en rondom het nieuwe huis goed controleren.

Het punt van beveiliging is een gevoelig onderwerp en je moet elk aspect ervan controleren om ervoor te zorgen dat het niet in het gedrang komt.

Om de veiligheid van het huis te verbeteren, kun je worden gedwongen om een slotenmaker te bellen om alle cilindersloten, inclusief die op de poort, te vervangen of gelijksluitend te maken. In plaats van de sloten te vervangen, kan de slotenmaker sommige van hen ook opnieuw gelijksluitend maken en nieuwe sleutels maken. Dit is de enige manier om voormalige huurders en iedereen met een gedupliceerde sleutel te weren om het huis binnen te komen. Een slotenmaker, die de juiste apparatuur voor het gelijksluitend maken heeft, zal het vervangen van sloten lastiger vinden dan het opnieuw gelijksluitend maken.

Een slotenmaker rekent een vergoeding voor elke opnieuw gelijksluitend gemaakte deur. Dit maakt het duur, maar het is één van de opties die de veiligheid van je huis kunnen garanderen. Beveiligingsproblemen en veiligheidsaspecten zijn aan de orde van de dag en dit is de reden waarom jij, zelfs als dit kostbaar is, ervoor moet zorgen dat alle deuren opnieuw gelijksluitend worden gemaakt. Er zijn veel methoden, die door slotenmakers worden gebruikt, om de sloten opnieuw gelijksluitend te maken. De meest voorkomende is echter waarbij de staafjes worden veranderd. Deze methode is vooral effectief bij het werken met een cilinderslot met een slotpen. De methode verwijdert niet de cilinder en daarom is het belangrijk dat je de oude sleutel bewaart, omdat dit je in de toekomst kan helpen bij het verwijderen van de cilinder.

De slotenmaker kan zijn werk beginnen door de knop te verwijderen. Dit kan gedaan worden door een schroevendraaier in het knopgat te steken en de drukknop in te drukken. Hierna wordt een sleutel in het slot gestoken en gedraaid om de deur te ontgrendelen. Nadat de deurknop met succes is verwijderd, moet de slotenmaker de behuizing van de cilinder verwijderen en de staafjes vervangen. Daarna moet hij de oude sleutel plaatsen en deze verdraaien om het cilinderslot te verwijderen. Ten slotte moet hij de staafjes inbrengen en het slot weer in elkaar zetten.


Bezoek onze website voor een betrouwbare slotenmaker: de slotenmakers in Rotterdam