Wanneer je, je huis wilt gaan restylen of je bent gewoon helemaal klaar met je huidige vloer dan ga je kijken naar de mogelijkheden. Een vloer veranderen biedt namelijk snel al heel veel verschil en resultaat. Je kunt gaan voor laminaat of hout, maar wel eens gedacht aan vloertegels in de woonkamer als nieuwe vloer? Heel veel mensen zijn namelijk nog niet zo bekend met de voordelen van vloertegels in de woonkamer en dat het zelfs mogelijk is dat bepaalde vloertegels net op hout lijken. Mocht je die hout look erin willen verwerken.

 

In deze blog vertellen we je graag over de voordelen van vloertegels woonkamer aangezien die bij heel veel mensen nog niet bekend zijn. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan hieronder verder.

 

Voordelen vloertegels woonkamer

Om te beginnen is een woonkamer vloertegel een gouden combinatie met vloerverwarming. Tegels zijn van zichzelf vaak koud, maar in combinatie met vloerverwarming zijn ze heerlijk warm. Ze geleiden namelijk perfect de warmte. Is je woonkamer niet zo groot? Dan kun je met vloertegels de woonkamer ruimer laten lijken. Hoe dit werkt? Kies voor een groot formaat vloertegel. Dit zorgt ervoor dat de ruimte en rustiger uit komt te zien en daardoor optisch groter lijkt.

 

Dit zijn 2 voordelen van vloertegels in de woonkamer. Alleen er zijn nog meer. Ben je erg hygiënisch en wil je graag dat alles in huis er mooi en schoon uitziet? Dan zijn vloertegels een hele goede hygiënische optie. In tegenstelling tot vloerbedekking zijn tegels al helemaal hygiënisch. Dan hebben we het nog niet eens over het onderhoud gehad. Het onderhouden van een vloertegel is namelijk veel minder werk dan een houtenvloer of tapijt. Naast dat het schonen is, is het dus ook nog eens makkelijker te onderhouden. Vloertegels in de woonkamer bieden dus heel veel voordelen en zeker in een ruimte die vaak actief gebruikt wordt.

 

De keus in woonkamer vloertegels

Veel mensen denken dat een vloertegel een hele stijve, grijze tegel is voor in huis. Dit is echter absoluut niet het geval. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten vloertegels. Mocht je namelijk toch van een hout houden voor op de vloer; dan zijn er houtlook tegels die een hele mooie en warme sfeer geven aan de ruimte. Aan die tegels is alles behalve kil en sfeerloos. Je kunt ook gaan voor een andere vloertegel dan hout voor in de woonkamer.

Ga eens voor anders en bekijk hoe een mooie lichte tegel in de woonkamer staat. Heb je een grote woonkamer? Dan is het werken met een vloertegel die een werkje heeft, bijvoorbeeld een Portugese tegel ook heel leuk om toe te voegen als echte eyecatcher. En zoals je al eerder kon lezen heeft een woonkamer met vloertegels heel veel voordelen. Met de combinatie van vloerverwarming hoef jij er bijvoorbeeld niet over in te zitten dat je koude voeten krijgt tijdens koudere dagen.

 

Twijfel je nog of een vloertegels in de woonkamer iets voor jou en je woning is? Ga dan bijvoorbeeld eerst op zoek naar inspiratie van soortgelijke ruimtes qua grote en indeling. Word je daar blij van of toch niet? Vraag ook bij de vloertegel winkel of je wellicht een tegel mee mag om te zien hoe de kleur uitkomt in het licht van jouw woonkamer. Licht is namelijk een belangrijke factor van hoe de tegel tot zijn recht komt.