Een bezichtiging van een huis kan best spannend zijn. Maar waar moet je op letten en hoe bereid je je voor op een huisbezichtiging? Wij geven je graag een aantal tips over het bezichtigen van een huis.

 

Maak vooraf een checklist

Zorg dat je goed weet wat voor eisen jij stelt aan je droomhuis. Zo verspil je geen tijd aan het bezichtigen van huizen die toch niet aan je wensen voldoen en weet je precies waar je op moet letten als je wel naar een huis gaat kijken. Je kunt dit lijstje ook doorgeven aan Van der Eijken Makelaardij in Roosendaal, zij helpen je graag met de zoektocht naar jouw droomhuis.

 

Bezichtig overdag

Plan bezichtigingen altijd zoveel mogelijk overdag. Bij daglicht krijg je de beste indruk van een huis en vallen gebreken zoals scheuren of schimmel veel meer op. Tijdens een bezichtiging overdag kun je dus veel beter kijken of het huis aan jouw eisen voldoet.

 

Maak foto’s

Het is sowieso aan te raden om een huis altijd twee keer te bezichtigen, simpelweg omdat je in een keer niet alles kunt zien. Daarnaast is het ook handig om foto’s te maken als je het huis gaat bekijken, zodat je alles nog eens op je gemak terug kan kijken. Vraag wel even of de huidige huiseigenaren en de makelaar dit goed vinden, zodat je hier geen problemen mee krijgt.

 

Ontdek de buurt

Kijk voor of na de bezichtiging ook naar de omgeving waarin het huis staat. Door een kleine wandeling krijg je vaak al een goede indruk. Controleer of de wijk ook aan jouw checklist voldoet zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan.

 

Kijk zelf goed rond

Vaak wordt je tijdens een bezichtiging rondgeleid door een makelaar. Laat je daar niet teveel door leiden en kijk vooral ook zelf goed rond. Bekijk verschillende huizen en let daarbij op de punten van je checklist om een goede vergelijking te kunnen maken.